Gratis

Allergenen workshop

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Gastvrij uit eten voor alle gasten, inclusief mensen met een voedselovergevoeligheid

Over dit evenement

2 tot 7% van de bevolking (320.000 tot 1.2miljoen), hebben hier mee zelf te maken en voeg daar het gezin aan toe dan praten we over veel gasten.

Voedselallergie is een serieuze zaak. Je kan er heel ziek van worden en in sommige gevallen kent een allergische reactie een dodelijke afloop. Zo is in 2018 de destijds 18-jarige Owen Carey overleden na het eten van een burger die melkbestanden bevatte. Owen had zijn allergie wel bij het personeel aangegeven maar deze is niet goed doorgekomen of serieus genomen.

Tijdens deze training zorgen we ervoor dat medewerkers de gasten met allergieën serieus nemen en niet afdoen als ‘dat stelletje zeikerds van tafel 3’. Het personeel is key in het creëren van vertrouwen bij de gast. Goed opgeleid, bekwaam en empathisch personeel is belangrijk om de restaurant beleving naar een hoger niveau te brengen.

Wanneer je voedsel bereidt voor gasten is de kans groot dat er allergenen aanwezig zijn in dit voedsel. Allergenen zijn voedingsmiddelen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Bedrijven zijn daarom sinds een aantal jaren wettelijk verplicht om deze allergenenadministratie beschikbaar te hebben. Medewerkers moeten gasten kunnen informeren over allergenen in voedingsmiddelen. Zeker bij afhaal- en bezorgmenukaarten mist men vaak deze informatie. Sinds dit jaar neemt het NVWA dit mee in de algemene controle.

• Je weet wat allergenen zijn

• Je kent de 14 allergenen en wat ze kunnen veroorzaken

• Je kunt de allergenen herkennen

• Je weet hoe je problemen met allergenen kunt voorkomen

• Je weet hoe je in je bedrijf omgaat met allergenen en daarover communiceert

Voorwaarden

• moeten werkzaam zijn bij Dordtse horeca bedrijven

Delen met vrienden

Datum en tijd

Organisator ConcreetAdvies

Organisator van Allergenen workshop

Petra Venekamp van ConcreetAdvies ondersteunt en adviseert horecaondernemers in hun bedrijfsvoering, zo breed als de bedrijfsvoering in de horeca ook kan zijn, met als specialisatie wet- en regelgeving. Petra  werkt sinds jaar en dag in de gastvrijheidsector. Zodoende kent zij de internationale hotellerie en nationale horecabranche van binnen en buiten en heeft ze veel praktijkervaring met het omgaan met medewerkers. Ook is zij auteur van een aantal horecaboekjes. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen