Gratis

Alles Inclusief, de Kunstbende editie

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Nieuwe Veste

6 Molenstraat

4811 GS Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Zin in een spetterende spoken word avond? Benieuwd naar jong talent en professional spoken word artiesten op het podium?

Over dit evenement

Zaterdag 6 november organiseren Nieuwe Veste en Kunstbende Alles Inclusief, de Kunstbende editie. Alles Inclusief is het spoken word podium van Nieuwe Veste en tijdens deze speciale editie delen artiesten Marco Martens en Kim Steinmann het podium met de winnaars Taal van Kunstbende. De avond wordt gepresenteerd door Jesse Vos.

De winnaars van Kunstbende volgen 's middags een masterclass en mogen 's avonds het podium beklimmen voor een spetterend optreden. Ook is er voor beginnende rappers een Workshop Rap en zullen de Kunstbende winnaars van de categorie Expo zich presenteren. Het optreden van Alles Inclusief met jong talent vindt om 20.00 uur plaats.

Programma in Nieuwe Veste

19.00u - 19.45u, Culturele Markthal - Expo van Winnaars Kunstbende

De Expo zal feestelijk worden geopend en bestaat uit winnaars van Kunstbende Noord-Brabant uit 2020 en 2021. De toegang is gratis.

20.00u (inloop vanaf 19.30u), Theaterzaal Alles Inclusief, De kunstbende editie

De zes winnaars van Kunstbende Taal van 2020 en 2021 zullen het avondprogramma vullen met artiesten Marco Martens en Kim Steinmann. De presentatie is in handen van Jesse Vos. Wij maken ruimte voor jonge makers en zorgen ervoor dat je anderen ontmoet die je inspireren of verder kunnen helpen jezelf te ontwikkelen.

Ben jij of ken je iemand die dag en nacht bezig is met rap? In de middag van 14.00 tot 15.30 uur vindt een Workshop Rap plaats voor jongeren door het rapduo Chav & Qube.

Aanmelden voor deze workshop kan via deze link.

Kunstbende X Nieuwe Veste

Kunstbende en Nieuwe Veste werken graag samen om jongeren te laten experimenteren met verschillende kunstvormen, waaronder DJ, beeldende kunst, dans en theater. Wij maken ruimte voor jonge makers en zorgen ervoor dat je anderen ontmoet die je inspireren of verder kunnen helpen jezelf te ontwikkelen.

Marco Martens

Marco Martens beweegt tussen de regels van kleinkunst, rap en poëzie. Grote thema’s vangt hij in kleine portretjes van het alledaagse, persoonlijk en toegankelijk. Marco maakt voorstellingen, speelt liedjes, improviseert, draagt voor en koestert bovenal een ongezonde liefde voor slechte woordgrappen. Hij maakte Backward Turkey, een theatervoorstelling met multimuzikant Michiel van Iersel, dat later dit jaar te zien is. Marco presenteert in zijn eigen podcast en bespreekt thema’s als vaderschap en ADHD.

Kim Steinmann

De Bredase Kim Steinmann is performer, beeldend kunstenaar en presentator. Ze is medeoprichter van Stortvloed, het podium van Breda voor spoken word, storytelling en comedy. Haar autobiografische teksten combineren een levendige, en warme fantasie met de ongemakken van het menselijk bestaan. Ze weet haar publiek helemaal mee te nemen in haar kijk op performance en woord.

Jesse Vos

Je zou kunnen zeggen dat Jesse Vos het schoolvoorbeeld is van de ideale schoonzoon, alleen wil het geval dat de Bredanaar zijn school nooit heeft afgemaakt. En dat is ook niet erg, want van het feit dat je zonder opleiding nog best een eind kunt komen is Jesse het vleesgeworden bewijs. Zo sprak hij op internationale congressen over zijn leven met psychiatrische hulp, speelde hij ontelbaar veel shows met al even ontelbaar veel bands, schopte hij het per ongeluk tot internetgekkie en sinds twee jaar prijkt ook de titel schrijver in zijn tinder bio. Gewapend met volgekalkte notitieboekjes en een relatief gezonde dosis knaldrang vertelt hij op tragikomische wijze over seks, therapie, comfortfood, en alle andere dingen die hem bezig houden.

Chav & Qube

Lucien van de Vreede en Jasper van den Bovenkamp werken al een aantal jaar samen onder de naam Chav & Qube. Het uit Middelburg afkomstige rapduo maakte al snel naam in de regio en daarbuiten. Ze namen in 2017 deel aan het talentontwikkelingsprogramma Popaanzee. Hieruit volgde een reeks shows met mooie hoogtepunten als: De Spot (support Zwart Licht), Zeeland Nazomerfestival (support Diggy Dex), Altersonic en Concert At Sea. Beiden rappers studeren aan de Rockacademie Tilburg. Zij geven workshops aan jongeren uit de regio om nieuw hiphop talent te stimuleren.

Anna van Doorn

Ik ben Anna, 17 jaar en kom uit Breda. Ik hou van alles wat met woordkunst te maken heeft: literatuur, poëzie, spoken word en ga zo maar door. Ik vind het geweldig om op het podium te staan en mijn publiek te kunnen meenemen, te raken en te laten nadenken. In juni won ik totaal onverwacht de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant in de categorie Taal, waardoor ik naar de landelijke finale mocht. Hier heb ik toen de derde prijs gewonnen!

Evy van Hoof

Evy van Hoof (19 jaar), schrijft voornamelijk proza en scenario. Ze won voorheen de voorronde van Kunstbende Noord- Brabant in 2017 en 2019, en heeft in 2021 de 3e prijs behaald. Ze heeft opgetreden op diverse cultuur- en theaterfestivals en studeert momenteel International Business aan Tilburg Universiteit.

Kyra Antoni

Een creatieve duizendpoot die zich bezig houdt met taal, theater en muziek. Ik heb op vele festivals (o.a Boulevard, het bevrijdingsfestival, Mundial) gespeeld in Brabant, en in verschillende (muziek)theaterstukken gespeeld (o.a Grimm en binnenkort "Strijd om de Kathedraal" van Jacques Vriens) en in 2021 debuteerde ik met mijn gedichten bundel "pandemie in mijn hoofd". Ik studeer Creative Writing (schrijven voor theater en film) aan de HKU in Utrecht. In 2018 tot 2020 deed ik zelf mee aan kunstbende waarbij ik prijzen won bij de regionale voorronde voor theater en taal.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Nieuwe Veste

6 Molenstraat

4811 GS Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Nieuwe Veste

Organisator van Alles Inclusief, de Kunstbende editie

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen