Gratis

AM Groeifonds Sessie voor Noord-Holland

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

3D Makers Zone

Oudeweg 91 -95

Met de auto: navigeer naar Ir. Lelyweg 11

2031 CC Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Noord-Holland input voor Nationaal Groeifonds rondom 3D Printing / Additive Manufacturing (AM)

Over dit evenement

LET OP: DATUM GEWIJZIGD NAAR VRIJDAG 18 JUNI 2021

Sessie AM Groeifonds voor Noord-Holland

Op vrijdag 18 juni van 15:00 uur tot 17:00 uur organiseren wij, 3DMZ, een sessie om ideeën op te halen en deze te versterken. Deze sessie is bedoeld voor partijen die zich bevinden in de Provincie Noord-Holland. In onze regio zijn al veel bedrijven en partijen bezig met AM/3D Printen. Met deze sessie willen wij naast het verkennen van de kansen en ideeën vooral horen wat jullie nodig hebben en waar jullie kansen zien.

Het programma ziet er als volgt uit

15.00 - Welkom en voorstelronde

15.15 - Introductie van huidige status en inhoud AM Groeifondsvoorstel

15.30 - Vragen

16.00 - Breakout groepen

16.30 - Terugkoppeling moderatoren

16.45 - Conclusies & vervolgstappen

17.00 - Einde

Achtergrondinformatie

Dit najaar wordt er een programmaplan ingediend bij het Nationaal Groeifonds rondom 3D-printing / Additive Manufacturing (AM). De structuur van dit programma is ontwikkeld en is zeer positief ontvangen door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waardoor het project een grote kans van slagen heeft op toekenning.

Op dit moment kunnen er nog ideeën ingediend worden die passen binnen dit programma. Daarom organiseren wij als regio Noord-Holland een sessie om de ideeën en kansen in onze regio op te halen. Voor jouw bedrijf, organisatie of initiatief zien wij hier kansen en mogelijk heb je zelf al concrete ideeën. 
Mede hierom willen wij jou graag uit te nodigen voor deze sessie.

Wat is het Nationaal Groeifonds?

Met het Nationaal Groeifonds zet het kabinet in op het behouden en versterken van de economische groei en de koploperspositie van Nederland, om zo onze toekomstige welvaart te bevorderen.

De komende vijf jaar wordt €20 miljard geïnvesteerd in kennisontwikkeling, onderzoek en innovatie. Deze €20 miljard wordt toegekend aan de meest veelbelovende voorstellen die door samenwerkende bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties en economische ontwikkelingsmaatschappijen worden ingediend.

Als jij deelneemt is er dus ruimte om ook jullie plannen en ontwikkelingen direct te ondersteunen

Wat houdt het AM-NL Groeifonds in?

De economische groei moet duurzaam zijn, en de koploperspositie moet worden versterkt in een digitaliserende globale markt. Additive Manufacturing (AM, 3D-printen) is een tastbaar element van die nieuwe markt. AM draagt bij aan het duurzaam produceren, transporteren en gebruiken van producten. En AM biedt veel kansen om een koploperspositie te pakken.

Daarom hebben de regionale ontwikkelingspartijen in Nederland besloten een ‘Nationaal Meerjarenplan AM’ te initiëren. Berenschot is gevraagd te ondersteunen bij de ontwikkeling van dit plan. Dit jaar is naar verwachting vier miljard euro beschikbaar. Het is aan ons, ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen om een AM-NL Groeifondsvoorstel te ontwikkelen. Op dit moment heeft het meerjarenplan een waarschijnlijke omvang van tussen de 100 en 200 miljoen euro.

In samenwerking met betrokken regionale ontwikkelingsmaatschappijen en bedrijven is nu een basis gelegd voor dit meerjarenplan AM en zijn er reeds aantal concrete projectvoorstellen ingediend door bedrijven.

Projecten/ Ideeën indienen

Vanuit de regio Noord-Holland zien wij kansen om de ontwikkelingen op dit gebied een boost te geven. Wij willen in deze fase ideeën ophalen die passen binnen het AM-NL Groeifonds. Ideeën kunnen middels een vast template worden ingediend als projectidee. Ook is er de mogelijkheid om ideeën te bundelen en samen een projectidee in te dienen. Dat is uiteraard nog sterker!

Locatie

Op locatie bij 3D Makers Zone (3DMZ) in Haarlem als de coronaregels dit toestaan. Anders zal de sessie vanuit de Studio van de 3D Makers Zone en via Zoom plaatsvinden.

Tickets

Door je hier te registreren voor een ticket ben je welkom bij 3DMZ op 7 juni, óf krijg je via email een Zoom link toegestuurd indien door coronaregels het niet is toegestaan bij elkaar te komen op 7 juni.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

3D Makers Zone

Oudeweg 91 -95

Met de auto: navigeer naar Ir. Lelyweg 11

2031 CC Haarlem

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator 3D Makers Zone

Organisator van AM Groeifonds Sessie voor Noord-Holland

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen