€ 8,70 – € 14,30

Venster Acties en details

Vanaf € 8,70

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Museum 't Kromhout

Kruithuisstraat 25

1018 WJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Lux Beata - "Eloquium" in de concertserie Ambigu, een podium voor oude en nieuwe ambigue muziek.

Over dit evenement

Lux Beata | Eloquium

Fredrik Hildebrand, Miron Andres, Rebecca Lefèvre, Anne Bernard | violas da gamba

Een vluchtig discours in muziek, Eloquium presenteert een ​​dialoog tussen oud en nieuw. Stukken gearrangeerd of oorspronkelijk geschreven voor een groep van vier basviolen worden vloeiend gepresenteerd en overtuigingskracht, zeggingskracht en welsprekendheid. De stukken gaan van het fugale contrapunt naar filosofische vragen over de toestand van de tijd; van klassieke concertvormen naar vrije vorm programmatische meditaties over de natuur. Eloquium nodigt de luisteraar uit om na te denken over de vergankelijkheid van muziek, evenals de duurzaamheid van compositie en de emotionele impact van kunst.

Ambigu - 5 concerten van ambigue muziek in het Museum ’t Kromhout, Amsterdam.

De concertserie Ambigu biedt een podium voor minder bekende en meer zelden gehoorde heel vroege evenals gloednieuwe muziek. Dit is muziek dat ambigu is in mentaliteit en geest, en vaak buiten de mainstream valt van programmering van oude en hedendaagse muziek.

De concerten van Ambigu nemen plaats in het Museum ’t Kromhout, een voormalige scheepswerf in het centrum van Amsterdam - een buitengewone locatie met een robuuste en industriële sfeer dat verder reikt dan een conventionele concertomgeving.

Met de ambiguïteit kenmerkend van zowel oude als nieuwe muziek ongeacht de eeuwen ertussen als uitgangspunt, Ambigu fungeert als een toegankelijke platform voor experimenten, nieuwe benaderingen en concepten voor zowel de artiesten als concertbezoekers.

Ambigu is een initiatief van Stichting Musica Ambigua, een nieuwe stichting opgericht om zowel oude als nieuwe ambigue muziek te bevorderen. Ambigu is mede mogelijk gemaakt door de steun van Amsterdams fonds voor de kunst, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, Van den Berch van Heemstede Stichting evenals genereuze donateurs via Voordekunst.

Meer informatie over Ambigu (@ambiguconcerts) op:

FacebookInstagramTwitter

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Museum 't Kromhout

Kruithuisstraat 25

1018 WJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen