€ 3,75 – € 7,50

Amenti Movemeant – Dancing Through Layers

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waar begint ons lichaam en eindigt de natuur? Onderzoek dit door middel van dans en beweging onder de bezielende leiding van danscollectief Amenti Collective. Haal inspiratie uit het programma Dissident Gardens en gebruik Het Nieuwe Instituut als speelveld voor experiment.

Deelnemers starten met een verkenning van de historische en technologische middelen voor vredige protestbewegingen, van barricades tot zeppelins en aardappelopstanden tot graffiti-bots. Met behulp van simpele printplaten, opblaasbaar en organisch geleidend materiaal bouwen deelnemers prototypes waarmee een tegengeluid gegeven kan worden in concrete protestsituaties.

Amenti Collective

Het Rotterdamse danscollectief Amenti Collective is opgericht door artistiek leider Gil the Grid. Het collectief bestaat uit 4 individuen met verschillende achtergronden die elk hun eigen stem en vaardigheden inbrengen. Met dans, performances en workshops richt Amenti Collective zich op het verspreiden van creativiteit en empowerment. Samen onderwijzen ze de Amenti Academy waarin een selecte groep de Amenti Movemeant Methode studeert en werkt aan hun performancevaardigheden op een zowel fysiek als spiritueel niveau.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het tentoonstellingsprogramma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live! of aan de bar op de avond zelf.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen