€ 2,50

Amnesty meets Buddhism: vrede vs. veiligheid inspiratiemiddag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keizersgracht 177

177 Keizersgracht

1016 DR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Amnesty International en SGI Nederland presenteren een inspirerende en onder-houdende middag rondom Vrede en Veiligheid.

Over dit evenement

In samenwerking van Amnesty International met Soka Gakkai International Nederland wordt voor de 2e keer een inspiratie-middag georganiseerd, waarin deze keer het spanningsveld tussen vrede en veiligheid centraal staat. Inzetten op veiligheid is heel wat anders dan inzetten op vrede. Veiligheid staat voor defensie en controle, vrede voor verbondenheid en dialoog. Tijdens deze middag willen we onze gasten het verschil laten ervaren tussen “veiligheid” enerzijds en “vrede” anderzijds en de invloed van onze eigen (voor-)oordelen hierin.

Want in deze tijd heeft iedereen te maken met dit ingewikkelde evenwicht. Vrede is essentieel voor een samenleving om goed te kunnen functioneren. Mensen kunnen in vrede vriendschappen opbouwen en vrijelijk hun leven ontwikkelen. Vrede draagt daarom bij tot een welvarende samenleving. Waar welvaart kan helaas leiden tot hebzucht, jaloezie en geweld! Veiligheid is daarom nodig om onze maatschappij te beschermen tegen geweld, zodat de vrede bewaakt kan worden. Alleen kan teveel focus op veiligheid leiden tot controles, privacyschendingen en zelfs inperking van vrijheid…dit staat lijnrecht tegenover vrede, nietwaar?

Hoe kunnen we als individu en als samenleving omgaan met dit evenwicht, zodat we voor iedereen een samenleving creëren, waarin wij allemaal een gelukkig leven kunnen leiden?

Op 16 februari van 13u tot 17u willen wij u allen verwelkomen in het Amnesty house te Amsterdam, op de Keizersgracht 177.

Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 – 13:30 Inloop

13:30 – 13:35 Opening & introductie

13:35 - 13:50 Spreker SGI Nederland

13:50 - 14:00 Optreden Nadia Filtzer

14:00 - 14:20 Spreker Amnesty International

14:20 – 14:40 Theatervoorstelling Onder Andere

tot 15:00 PAUZE

15:00 – 16:00 Dialoog / Gastlessen / V&A Boeddhisme

16:00 – 16:30 Nabespreking

om 17:00 Afsluiting

Tickets: kaartjes inclusief consumpties zijn te koop voor 2,50 via bovenstaande link 'tickets'

Parkeren en Reizen in Amsterdam

Als u besluit om het evenement van Amnesty en SGI Nederland over Vrede en veiligheid te bezoeken, en u komt van buiten Amsterdam, is het aan te raden om gebruik te maken van de P+R regeling.

https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren-reizen/ of

https://www.parkeren-amsterdam.com/pr-regeling

Dan zijn parkeerkosten laag (na 10 uur en in het weekend slechts 1 Euro per dag) en is het makkelijk en goedkoop reizen met de tram naar halte Westermarkt/Westerkerk om bij het Amnestyhuis te komen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Keizersgracht 177

177 Keizersgracht

1016 DR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen