€ 10 – € 12,50

Amsterdam Marimba weekend 2018

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

‘EXPLOSIVE ENERGIE’ bij 3e AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND

Percussioniste en artistiek leider Tatiana Koleva presenteert binnenkort samen met Henny van den Abbeelen de derde editie van het tweejaarlijkse Amsterdam Marimba Weekend. Tijdens dit avontuurlijke festival komen studenten, professionals en artiesten uit verschillende landen bijéén voor clinics, workshops en concerten. ‘De marimba is als een ruwe diamant: als je het eenmaal ontdekt hebt, vind je het prachtig’, aldus Tatiana.

Zaterdag 10 maart treden de ‘rising stars’, prijswinnaars en grootmeesters op in de Amstelkerk tijdens een avondvullend concert met belangrijk ‘klassiek’repertoire voor de marimba als solo- en ensemble instrument van onder andere J.S. Bach, Astor Piazzolla, Leigh Howard Stevens, Claude Debussy en Leonard Bernstein. Meester-marimbaspeler Leigh Howard Stevens brengt naast eigen werk ook arrangementen van Debussy en Schumann. Alexandre Esperet presenteert met zijn trio SR9 een selectie van zijn bekroonde CD Bach on Marimba. En de recente Gaudeamus prijswinnaar Aart Strootman presenteert - met musicoloog Huib Ramaer en het Scordatura ensemble - een door hemzelf gebouwde replica van de zogenaamde Diamond Marimba van Harry Partch: een uniek instrument dat 31 noten binnen 1 octaaf bevat.

Musici: Leigh Howard Stevens, Tatiana Koleva, Alexandre Esperet,Tatiana Koleva, trio SR9, Youth Percussion Pool, Shingo Takase, Luka Poljanec, Aleksander Simionov en anderen.Amsterdam Marimba Weekend vindt plaats van 8 t/m 11 maart 2018 op diverse locaties in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie www.amsterdammarimbaweekend.nl of facebook

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen