€ 5

Amsterdam Sounds: meetsafari in de stad

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ga met ons mee op meetsafari om geluidssamples te verzamelen van geluiden in de stad.

Over dit evenement

Deze avond praten we je bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sensortechnologie voor geluidsoverlast. We delen inspirerende voorbeelden van bottom-up projecten en gaan zelf aan de slag met het meten en opnemen van geluid rond de Waag.

Door samples te verzamelen trainen we sensoren die het mogelijk maken om geluidsoverlast in Amsterdam op een nieuwe manier te onderzoeken. Met innovatieve open-source sensoren is het mogelijk om type geluiden te herkennen en de geluidsklasse te bepalen. De sensortechnologie is oorspronkelijk ontwikkeld door Sensing Clues om geluiden van illegale houtkap en stropers in de jungle herkennen. Met de toenemende drukte in de Amsterdam en de daarbij horende geluidsoverlast in de binnenstad, willen we deze sensoren ook in onze eigen urban jungle inzetten en stadsgeluiden herkennen.

Na een uitleg over de sensoren en het Amsterdam Sounds project gaan we op meetsafari rond de Nieuwmarkt om geluidssamples op te nemen. Met de verzamelde samples zal het model getraind worden, dat vervolgens ingezet kan worden om een ‘geluidsbronnenkaart’ van Amsterdam te maken. Na afloop praten we tijdens een borrel na over de metingen.

Het programma

  • Introductie: wat is geluidsoverlast en hoe meten we geluid met de apparatuur?
  • Metingen: zelf op pad in de Nieuwmarktbuurt
  • Borrel: napraten en bevindingen delen

Amsterdam Sounds

Deze avond is onderdeel van het project Amsterdam Sounds, een platform voor het meten van geluidsoverlast in Amsterdam. Via diverse pilots, burgermetingen en evenementen brengen we geluidsoverlast op verschillende locaties in kaart. Door data samen te verzamelen met behulp van nieuwe sensortechnologie kunnen we ook samen op zoek gaan naar oplossingen. Deze aanpak noemen we Citizen Sensing. Dankzij deze werkwijze kunnen burgers, handhavers, experts en bestuurders elkaar op een nieuwe manier vinden rondom een complex onderwerp.

Amsterdam Sounds is een project van Waag, Gemeente Amsterdam, Ombudsman Metropool Amsterdam, Sensemakers Amsterdam en Sensing Clues.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen