€ 15

Amsterdam Touch / Remote - filmpremière & performance

Venster Acties en details

€ 15

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Posthoornkerk

124-126 Haarlemmerstraat

1013 EX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Amsterdam Touch / Remote is een programma van 1’15 minuten, met een filmpresentatie en een performance.

Over dit evenement

In de film (20 minuten) laten een danseres, een percussionist en een cameravrouw zich inspireren door de veranderende stad als gevolg van de coronacrisis. De danseres reageert vanuit beweging en met ademhaling en klanken op alles wat in haar omgeving gebeurt. De percussionist gebruikt o.a. hekken, brugleuningen, palen, steen en water als ritme- en klankinstrument. De camera cirkelt met glijdende bewegingen om de danseres en de percussionist, organisch meebewegend met alles op haar weg. Het enige wat er is, is de interactie tussen de cameravrouw, de muzikant en de danseres én alles wat zich voortdoet op hun weg: een cine-dans-ritme-trance. Een verhaal over verwondering tijdens de leegte in lockdown en over vervreemding en verlangen in de 1,5 meter- samenleving, met een voortdurend spanningsveld tussen intimiteit versus isolement, tussen aanraking versus distantie.

Na de film wordt een live performance uitgevoerd (45 minuten) door Trio Touch / Remote met dans, klank, ritme, saxofoon en loopstation én met beeldimprovisaties van videast Miranda van der Spek. Er vinden drie improvisaties plaats waarbij telkens één artiest van het trio het initiatief neemt.

Film:

Jori Meijer (dans & klank)

Bart Fermie (percussie & klank)

Miranda van der Spek (camera & editing)

Performance:

Trio Touch / Remote met Jori Meijer (dans / klank / loopstation), Bart Fermie (percussie / klank / loopstation), Joao Driessen (tenor- en altsaxofoon) én beeldprojectie (Miranda van der Spek)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Posthoornkerk

124-126 Haarlemmerstraat

1013 EX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Amsterdam Touch / Remote - filmpremière & performance

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen