Gratis

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

DiVetro BV

20A Hoofdstraat

3972 LA Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kennisdelen en intervisie met vakgenoten tijdens analyse meetup Requirements Kenniscentrum

Over dit evenement

Begin 2021 hebben wij vanuit het Requirements Kenniscentrum (RKC) de ambitie uitgesproken om dit jaar weer iets te organiseren. Helaas hebben wij nagenoeg geen reactie ontvangen op onze oproep voor onderwerpen, suggesties of ideeën. Mede door deze beperkte respons hebben wij als bestuur nog eens goed nagedacht over onze eigen motivatie en zaken waar wij ‘energie van krijgen’.

Onze conclusie is dat ‘grote evenementen’ waar voornamelijk ‘kennis gehaald’ kan worden niet heel erg aansluit bij onze eigen motivatoren. Zelf zijn wij als vakspecialisten vooral op zoek naar ‘kennisdelen’ en ‘intervisie’ met vakgenoten. Om hier meer invulling aan te geven willen wij starten met kleinere meetings waar meer ruimte zal zijn voor interactie en intervisie.

Globaal denken we aan een opzet waarbij deelnemers kunnen kiezen om deel te nemen aan inhoudelijke discussies waarvan de conclusies plenair gedeeld zullen worden.

Als eerste ‘try out’ van dit concept organiseren we een ‘analyse meetup’ bij DiVetro in Driebergen op dinsdag 9 november 2021. Onderwerpen waar we momenteel over denken zijn:

• Wat is de rol van een analist in een PI planning (SAFe)?

• Wat is de huidige stand van zaken als het op documentatie aankomt?

• Wat maakt een goede Definition Of Ready (DOR) en / of Definition Of Done (DOD)?

• Hoe stuur je meer op ‘outcome’ in plaats van ‘output’?

• Hoe vermijd je de ‘hoe’ valkuil en blijf je bij de ‘wat’?

Als het meetup idee je aanspreekt en je samen met vakgenoten een leuke inhoudelijke discussie wilt voeren, dan nodigen we je graag uit om je in te schrijven. Het maakt niet uit of je al jaren in het vak zit of net bent begonnen. Nieuwe frisse ideeën zijn altijd welkom!

Agenda:

17:45 – 18:30 Inloop en eten

18:30 – 18:45 Keuze onderwerp ronde 1 en ronde 2

18:45 – 19:15 Ronde 1

19:30 – 20:00 Ronde 2

20:15 – 20:30 Terugkoppeling

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

DiVetro BV

20A Hoofdstraat

3972 LA Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Requirements Kenniscentrum

Organisator van Analyse meetup

Het doel van het requirements kenniscentrum is een platform voor kennisuitwisseling tussen analisten. We realiseren dit door regelmatig kennisavonden te organiseren waarin de inhoud centraal staat. Tijdens deze avonden proberen wij door middel van presentaties, workshops (of in een andere vorm) informatie te geven over actuele uitdagingen voor analisten. Rondom de presentaties is er de mogelijkheid om tijden een hapje en een drankje kennis uit te wisselen met alle aanwezige analisten.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen