€ 9

Annie M.G. Schmidtlezing 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kinderboekenmuseum

Prins Willem-Alexanderhof 5

2595 BE Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op woensdag 15 mei houdt Marjolijn Hof (1956) de 20e Annie M.G. Schmidtlezing 2019. In het Kinderboekenmuseum in Den Haag zal ze haar visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van haar lezing wordt later bekend gemaakt.


Voordat Marjolijn Hof zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte ze bijna twintig jaar als jeugdbibliothecaris. In 1999 debuteerde ze met De bloem van de buurt. Na diverse prenten- en peuterboeken verscheen in 2006 haar eerste jeugdroman, Een kleine kans, die bekroond werd met de Gouden Griffel, de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en de Prijs van de Jonge Lezer, en onder de titel Patatje Oorlog werd verfilmd. In 2014 kreeg ze de Woutertje Pieterse Prijs voor De regels van drie. Hofs boeken zijn in veertien talen vertaald. Hof heeft het vermogen grote onderwerpen klein en luchtig te behandelen. Haar werk kenmerkt zich door literaire verfijning en humor. In 2018 verscheen haar recentste boek, Lepelsnijder.

De Annie M.G. Schmidtlezing, voor het eerst gehouden in 2000, is een begrip in de wereld van het kinderboek. Elk jaar geeft een gelauwerd schrijver op persoonlijke wijze zijn visie op de (studie van de) kinder- en jeugdliteratuur.


Praktische
informatie

De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Na afloop wordt u een drankje aangeboden.

Let op: de online kaartverkoop loopt tot woensdag 15 mei, 17 uur.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kinderboekenmuseum

Prins Willem-Alexanderhof 5

2595 BE Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen