€ 18

Venster Acties en details

€ 18

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Het Intercontinental Ensemble stelt hun derde CD voor: "Arc", met muziek van vrouwelijke componisten door de eeuwen heen.

Over dit evenement

Na een succesvolle crowdfunding is het plaatje compleet: De nieuwste CD van Intercontinental Ensemble is opgenomen en klaar om aan de wereld gepresenteerd te worden.

Wees welkom op het Releaseconcert van "Arc" en laat onderdompelen in muziek van vrouwelijke componisten door de eeuwen heen, waaronder 3 werken die speciaal voor IntEns zijn geschreven.

- Bianca Bongers: Collage van een Achtvlak

- Clara Schumann (1819-1896): 3 Romanzen, op.21 (arr. voor nonet Ernst Spyckerelle)

- Aregnaz Martirosyan: Emotional Diversity

- Sarah Neutkens: September I

- Louise Farrenc (1804-1875): Nonette op.38

Graag verwelkomen wij u allen op dit mooie Releaseconcert!


		Afbeelding van "Arc" Releaseconcert

Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit 4 strijkers en 5 blazers. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland. Wat hen samenbrengt, is hun passie voor kamermuziek en de liefde voor nonet. Hun doel is om de rijkdom en flexibiliteit van deze bezetting te laten zien en het repertoire te verrijken via eigen symfonische arrangementen en nieuwe werken.

Met hun symfonische bewerkingen ademen zij bekende werken nieuw leven in en kunnen zij hen naar podia brengen, waar dit vooraf niet mogelijk was.

In september 2018 bracht het ensemble hun debuut-cd uit bij het label TRPTK met daarop uitvoeringen van bewerkingen van grote symfonieën. Deze werd internationaal zeer goed onthaald. In 2021 verscheen hun tweede CD “In Motu’, met werken van Martinu, Rota en Mendelssohn. Hun derde CD “Arc” concentreert zich op het werk van vrouwelijke componisten door de eeuwen heen.

Het Intercontinental Ensemble’s kernfilosofie in het maken van muziek is het luisteren naar elkaar. Elk individu heeft evenveel inspraak en muzikale verantwoordelijkheid dan de ander. Deze focus op het luisteren naar elkaar maakt hen een ideale partner in samenwerkingen met zangers en solisten. Dit is ook terug te horen in hun eigen bewerkingen die niet tot doel hebben om een individu naar voren te schuiven, maar om de muziek in een nieuw kleedje ontdekt te laten worden.

Door de jaren heen hebben zij regelmatig samengewerkt met andere artiesten zoals het Pianoduo Scholtes-Janssens, Niek Baar, Nicolas van Poucke, Severin von Eckardstein, Maarten Koningsberger, Andreas Patrik Hansson, Vincent Kusters, Elenora Hu, Wim Henderickx, Sarah Neutkens, Aregnaz Martirosyan, Ekaterina Levental, Marieke Vos, Edo Frenkel, Apollonio Maiello, Gabriel Lubell, en componiste Bianca Bongers.

Ze concerteerden op grote Nederlandse podia zoals bv. Het Concertgebouw, Muziekgebouw aan het IJ, Schiermonnikoog Festival, maar werden ook al uitgenodigd om op te treden in o.a. Mexico, België en Italië.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10

1017JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Intercontinental Ensemble

Organisator van "Arc" Releaseconcert

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen