€ 26 – € 330

Archiefdagen 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Maaspoort Theater & Events

30 Oude Markt

5911 HH Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Grenzeloos

Het thema van de Archiefdagen 2018 is ‘Grenzeloos’. Dit is natuurlijk mede ingegeven door de ligging en de internationale oriëntatie van de gaststad, maar het is vooral in overdrachtelijke zin voor iedere professional in de archiefsector van belang. Hoe zorgen we voor een grenzeloze toegankelijkheid van archieven en collecties? Waar liggen grenzen in verband met openbaarheid, privacy of auteursrecht? Welke gevolgen gaan algoritmes hebben voor het beheer en gebruik van archieven? Wat wordt de betekenis van ‘archiving by design’? En welke grenzen hebben archivarissen zelf? Hoe zorgen we ervoor dat de achtergrond van nieuwe collega’s in de archiefsector aansluit op de eisen van de nabije toekomst?

Twee dagen lang zal Venlo bruisen van vakgenoten en andere belangstellenden die zich willen laten bijpraten over actuele ontwikkelingen en uitdagingen en over de vele mogelijkheden waarmee de archieffunctie te maken heeft. Meepraten kan uiteraard ook! Tijdens het congres vinden ook de voorjaarsledenvergaderingen plaats van KVAN/BRAIN en NVBA.

Uiteraard is er ook gelegenheid voor ontmoeting en gesprek tijdens pauzemomenten en tijdens het congresdiner in Domani, een middeleeuwse kloosterkapel. Ook de excursies in het nevenprogramma, georganiseerd door het Stadsarchief Venlo, bieden gelegenheid voor ontspanning. Voor wie twee dagen te kort vindt, is er op zondagmiddag 10 juni een aantrekkelijk en informeel voorprogramma.

Bijkijk hier het programma: https://archiefdagen2018.sched.com/

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Maaspoort Theater & Events

30 Oude Markt

5911 HH Venlo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen