€ 26,80 – € 337

Archiefdagen 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Goudse Schouwburg

Boelekade 67

2800 AT Gouda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Archiefdagen krijgen dit jaar een verrassende nieuwe opzet. Het congres is een co-productie van KVAN/BRAIN met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals: Jong Archivarissen, de Stichting Archiefpublicaties, het Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren (NVBA) en de Kennisplatforms Informatiehuishouding Overheid, E-depot, Educatie, Dienstverlening, Professionalisering, Particuliere Archieven, Toezicht, Dienstverlening en Openbaarheid.

Het worden geen dagen om achterover te hangen en te luisteren. We gaan aan het werk; onderzoeken, debatteren, experimenteren, reflecteren, bevragen en bezinnen.

Beide dagen starten met een plenair ochtendprogramma. We zijn zeer vereerd dat de openingslezing op 3 juni wordt verzorgd door Marleen Stikker, directeur van Waag Technology and Society. De ochtend van 4 juni is gewijd aan de herziening van de Archiefwet. De DG Cultuur en Media, Barbara Wolfensberger, komt spreken en we gaan met elkaar in debat.

Voor de middagen kun je kiezen uit een mooi breed pallet middagvullende interactieve parallelprogramma's.

Op maandag 3 juni:

  • Samen werken aan samenwerken. Vergroot je effectiviteit. De organisatie van deze workshop is in handen van het Kennisplatform Informatiehuishouding Overheden i.s.m. VNG Realisatie
  • Oud geleerd is jong gedaan. De dynamiek tussen directeuren en JONG professionals. JONG Archivarissen en het Kennisplatform Professionalisering staan garant voor dit boeiende middagprogramma.
  • Duurzaam beheer (1). Leren door delen. Het Netwerk Digitaal Erfgoed en het Kennisplatform E-depot hebben voor deze workshop de handen ineen geslagen.
  • Our story can be your story. Het samenspel tussen professional en publiek. De Kennisplatforms Dienstverlening en Educatie laten je kennismaken met een successtory van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018

Op dinsdag 4 juni:

  • Van preserveren naar cureren. De archiefprofessional als informatiemakelaar? Deze workshop is in handen van de Stichting Archiefpublicaties
  • Duurzaam beheer (2). Leren door trainen en spelen. Het Netwerk Digitaal Erfgoed en het Kennisplatform E-depot tekent ook voor deze middag; een mooie aanvulling op dag 1!
  • Archieven in transitie. Van management naar leiderschap. Speciaal voor de doelgroep van BRAIN: de directeuren/managers.
  • Het goud en het asfalt. Hoe documenteren we de 21ste-eeuwse samenleving? Het Kennisplatform Particuliere Archieven sloot hiervoor een mooi verbond met Imagine IC, de Reinwardt Academie, de NVBA en gastheer Streekarchief Midden-Holland.
  • Werken met wetgeving. Wegwijs worden in het woud van informatiewetten. Voor deze workshop zocht het Kennisplatform Toezicht de samenwerking met de Argumentenfabriek.


Het volledige programma | Plenair en workshops


De komende weken posten we regelmatig nieuws over de inhoud van de workshops. Een paar weken voor het congres zal je als deelnemer worden gevraagd je voorkeuren voor de middag op te geven. Houd tot die tijd de website en twitter @archiefbrain in de gaten voor updates!

Plaats van handeling is (grotendeels) de Goudse Schouwburg, al diverse malen gelauwerd als het meest gastvrije theater van Nederland. Dat belooft wat! Het diner dansant op 3 juni vindt plaats in de Chocoladefabriek, de thuishaven van het Streekarchief Midden-Holland en de Openbare Bibliotheek.

Voor meer informatie over de inhoud van het programma zie www.kvanbrain.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Goudse Schouwburg

Boelekade 67

2800 AT Gouda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen