Architectenweb netwerkevent: ontwerpen van interieurs tot kleinste detail

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Broeinest ADAM

Aambeeldstraat 10

1021 KB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op dinsdagmiddag 21 januari 2020 organiseert Architectenweb een netwerkevent rond interieurs die tot op het kleinste detail zijn ontworpen.

Over dit evenement

Op dinsdagmiddag 21 januari 2020 organiseert Architectenweb een netwerkevent rond interieurs die tot op het kleinste detail zijn ontworpen. Om zo een authentieke beleving te kunnen bieden. Sprekers zijn Studio Modijefsky, Space Encounters en Van Eijk & Van der Lubbe.

De invulling van het vak van interieurarchitect maakt recentelijk nieuwe en spannende ontwikkelingen door. Een jonge generatie ontwerpers slaagt er met succes in om met hun visies en nieuwe ideeën het ontwerpen van interieurs te laden met nieuwe werkwijzen en perspectieven.

Die aanpak kenmerkt zich vooral door het ‘inclusief’ en geïntegreerd willen ontwerpen van architectuur en interieur. Daarbij zetten de aandacht voor en het ontwerpen zich voort tot in de kleinste details.

Dit alomvattend ontwerpen komt voort uit de nadrukkelijke wens om architectuur, (binnen)ruimte en, bijvoorbeeld, meubilair als een coherent geheel te willen behandelen.

Het ontwerp manifesteert zich dus continu en op meerdere schaalniveaus en niet gefragmenteerd of in opeenvolgende stadia. Architectuur, interieurarchitectuur en meubelontwerp lopen bedoeld in elkaar over. Om zo een overtuigende, authentieke beleving te kunnen bieden.

De kracht van deze ontwerpers schuilt verder in hun soms radicale, onverwachte en ontregelende keuzes. Die bovendien worden gecombineerd met een tactiel en historisch bewustzijn van het spanningsveld dat vaker tussen het ontwerpen van architectuur, interieurarchitectuur en vormgeving is ontstaan.

Tijdens dit Architectenweb netwerkevent zullen drie bureaus aan de hand van drie eigen ontwerpen hun ideeën, visie en gedachten over interieurontwerp tot in het detail nader toelichten. Het event vindt plaats op dinsdag 21 januari 2020 bij Broeinest Amsterdam (Aambeeldstraat 10, 1021 KB Amsterdam).

Programma

14:30u–15:00u – Inloop

15:00u–16:30u – Lezingen door Studio Modijesfky, Space Encounters en Van Eijk & Van der Lubbe.

16:30u-17:00u – Debat met de sprekers en de zaal

17:00u-18:00u – Netwerkborrel

Moderator: JaapJan Berg

Alle deelnemers aan het evenement zullen ruim van tevoren publiek gemaakt worden, zodat op deze middag effectief nieuwe contacten gelegd kunnen worden.

Architectenweb Partnernetwerk

Vanuit het Architectenweb Partnernetwerk worden door het jaar heen verschillende netwerkevenementen georganiseerd, steeds rond een ander actueel thema. Eerder zijn bijvoorbeeld netwerkevents georganiseerd rond groene hoogbouw en virtual reality.

Voor architecten, adviseurs en opdrachtgevers zijn de netwerkevenementen gratis toegankelijk. Wat de maakindustrie betreft zijn de evenementen exclusief toegankelijk voor de Partners van Architectenweb. Leveranciers in de bouw die de netwerkevenementen graag willen bijwonen, maar nog geen Partner zijn van Architectenweb, adviseren wij contact met ons op te nemen.

Datum en tijd

Locatie

Broeinest ADAM

Aambeeldstraat 10

1021 KB Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen