Architectenweb netwerkevent rond architectuurfotografie

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Architecten Showroom Amsterdam

Pedro de Medinalaan 1

1086 XK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vanuit het Architectenweb Partnernetwerk wordt op donderdagmiddag 30 juni 2016 een netwerkevenement georganiseerd rond architectuurfotografie. Welke stijlen zijn er in de architectuurfotografie te onderscheiden? En welke nieuwe mogelijkheden biedt de snel voortschrijdende technologie?

Wanneer je de architectuurfotografie van tegenwoordig met die van tien jaar geleden vergelijkt, dan zie je goed hoeveel er in die tijd is veranderd. Waar vroeger het gebouw als object meestal centraal stond en mensen op de foto een zeldzaamheid waren, daar gaat het er nu veel meer om het gebouw in zijn omgeving te laten zien en via mensen op de foto ook het gebruik ervan te laten zien.

Op de achtergrond heeft de architectuurfotografie ook de ‘digital turn’ doorgemaakt: van analoge fotografie naar digitale fotografie, met alle voordelen die dat biedt. Niet alleen kan nu sneller gewerkt worden, nieuwe beeldsensoren maken het bijvoorbeeld ook mogelijk om in dat mooie licht bij zonsondergang net wat langer door te fotograferen. Daarnaast kunnen beelden in de computer nu veel uitgebreider nabewerkt worden.

De laatste paar jaren zijn door technologische ontwikkelingen ook nieuwe vormen van architectuurfotografie ontstaan. Naast de aloude luchtfotografie vanuit het vliegtuig is er nu ook fotografie met drones. Het is eenvoudiger geworden om timelapses van hoge kwaliteit te maken. Met fotocamera’s kunnen ook uitstekende video’s gemaakt worden. En op de nieuwste ontwikkeling – virtual reality – spelen de eerste architectuurfotografen ook al in.


Van verschillende kanten belicht

In het netwerkevent zullen de verschillende sprekers het thema architectuurfotografie van verschillende kanten belichten. Daarbij zal ook getoond worden welke stijlen van architectuurfotografie er zijn; voor architecten iets om rekening mee te houden bij de keuze van een architectuurfotograaf.

In een korte lezing zal architectuurfotograaf Thijs Wolzak ingaan op wat het betekent om mensen in en tussen gebouwen op de foto te zetten. Voor NRC Handelsblad fotografeert hij iedere week bewoners in hun woning. Daarnaast werkt Wolzak onder meer voor verschillende architectenbureaus. Architectuurfotograaf Thea van den Heuvel zal hierna de nieuwe vormen van fotografie bespreken – drones, timelapses, video en virtual reality.

Architectuurfotograaf Jan Paul Mioulet zal vervolgens ingaan op de verschillende stijlen van architectuurfotografie die hij onderscheidt en laten zien welke kracht van goed beeld uit kan gaan. Architectuurfotograaf Katja Effting zal tenslotte laten zien dat architectuurfotografie ook beeldende kunst kan worden. Naast de foto’s die zij voor architectenbureaus en architectuurboeken schiet, maakt zij ook vrij werk dat regelmatig in galeries getoond wordt. Na de lezingen zullen de verschillende fotografen met elkaar en de zaal in debat gaan.

Het netwerkevent rond architectuurfotografie vindt plaats op donderdag 30 juni 2016 in de Architecten Showroom Amsterdam (Pedro de Medinalaan 1, Amsterdam).


Programma

15:00u-15:30u – Inloop met koffie en thee

15:30u-16:30u – Korte lezingen door architectuurfotografen Thijs Wolzak, Thea van den Heuvel, Jan Paul Mioulet en Katja Effting.

16:30u-17:00u – Debat met alle sprekers en de zaal

17:00u-18:00u – Netwerkborrel


Architectenweb Partnernetwerk

Vanuit het Architectenweb Partnernetwerk worden door het jaar heen verschillende netwerkevenementen georganiseerd, steeds rond een ander actueel thema. Eerder werden onder meer netwerkevents georganiseerd rond BIM, Design&Build, 3D-printen, en renderingen.

Voor architecten, adviseurs en opdrachtgevers zijn de netwerkevenementen gratis toegankelijk. Wat de maakindustrie betreft zijn de evenementen exclusief toegankelijk voor de Partners van Architectenweb. Leveranciers in de bouw die de netwerkevenementen graag willen bijwonen, maar nog geen Partner zijn van Architectenweb, adviseren wij contact met ons op te nemen.

Datum en tijd

Locatie

Architecten Showroom Amsterdam

Pedro de Medinalaan 1

1086 XK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Architectenweb

Organisator van Architectenweb netwerkevent rond architectuurfotografie

Architectenweb is hét toonaangevende platform voor architecten, opdrachtgevers en leveranciers.

Architectenweb wil een platform bieden ter inspiratie, visieontwikkeling, kennisoverdracht en samenwerking van de bouwprofessional. Wij verbinden partijen die in de bouwkolom betrokken zijn bij creatieve en innovatieve processen en stimuleren (strategische) samenwerkingsverbanden.

Architectenweb vervult een brugfunctie tussen opdrachtgever schap, fabrikanten en leveranciers in de bouw. Wij brengen innovatieve bouwmaterialen, -producten en -concepten onder de aandacht.

Architectenweb is hét platform dat binnen de bouwkolom de verbindingen weet te leggen en kennisdelen stimuleert.

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen