Architectenweb netwerkevent rond ontwerp grootschalige bedrijfsgebouwen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Architecten Showroom Amsterdam

Pedro de Medinalaan 1

1086 XK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vanuit het Architectenweb Partnernetwerk wordt op dinsdagmiddag 11 april 2017 een netwerkevenement georganiseerd rond het ontwerp van grootschalige bedrijfsgebouwen met een logistieke component. Bij het ontwerp van deze enorme gebouwen zijn steeds vaker architecten betrokken. Welke opgaven spelen hier en hoe kan de architectuur van deze enorme gebouwen versterkt worden?

Het blijft voor velen een grote ergernis: de lompe dozen die in de afgelopen decennia lukraak op de bedrijventerreinen aan de randen van onze steden zijn gebouwd. Wie echter goed kijkt, ziet tussen al die anonieme panden steeds vaker wel interessante bedrijfsgebouwen staan die door architecten zijn ontworpen. Met een subtiele ritmiek in de gevels, met bouwdelen die zich zorgvuldig tot elkaar verhouden… de resultaten zijn soms indrukwekkend. Wie had gedacht dat ook dit architectuur kon zijn?

Het blijft natuurlijk wel een lastige opgave: de enorme industriële hallen met hun dichte gevels die op een hoek of aan een zijde ineens over moeten gaan op een kantoordeel met een entree die een menselijke maat moet hebben. Het gaat daarom zeker nog weleens mis. Maar het gaat ook steeds vaker goed, zelfs heel goed: met helder geproportioneerde gebouwen, waarbij de industriële hal en het kantoordeel in samenhang zijn ontworpen.

Wordt het ontwerp van grootschalige bedrijfsgebouwen nu eindelijk een opgave waar architecten vaker wel dan niet bij betrokken zijn? Het positieve effect dat goed ontworpen huisvesting kan hebben richting klanten, maar ook richting het eigen personeel, lijkt door opdrachtgevers steeds beter op waarde geschat te worden. Daarbij hebben steeds meer opdrachtgevers de ambitie om een hoge duurzaamheidsscore te halen.

Naar een hoger plan
In het netwerkevent zullen drie architecten eerst hun ervaringen met het ontwerp van grootschalige bedrijfsgebouwen delen met het publiek en daarna met elkaar hierover in debat gaan. Wat maakt het ontwerp van deze gebouwen nu zo ingewikkeld en anders? Welke ingrepen kunnen een bedrijfspand echt naar een hoger plan trekken? Hoe overtuig je opdrachtgevers van de waarde van architectuur?

In een korte lezing zal architect Lars Courage (Courage Architecten) laten zien dat bedrijfsgebouwen en knappe detaillering elkaar niet hoeven uit te sluiten. Hierna zal architect Paul de Ruiter (Paul de Ruiter Architects) tonen hoe hij met zijn ontwerp voor Nature’s Pride een Breeam Excellent-score behaalde. Tenslotte zal architect Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg Architecten) in een lezing toelichten hoe hij het enorme programma voor Inalfa landschappelijk wist in te passen.

Het netwerkevent rond het ontwerp van bedrijfsgebouwen vindt plaats op dinsdag 11 april 2017 in de Architecten Showroom Amsterdam (Pedro de Medinalaan 1, Amsterdam).


Programma

15:00u-15:30u – Inloop met koffie en thee

15:30u-16:30u – Korte lezingen door architecten Lars Courage (Courage Architecten), Paul de Ruiter (Paul de Ruiter Architects) en Marc Ibelings (Ibelings van Tilburg Architecten).

16:30u-17:00u – Debat met alle sprekers en de zaal

17:00u-18:00u – Netwerkborrel


Alle deelnemers aan het evenement zullen ruim van tevoren publiek gemaakt worden, zodat op deze middag effectief nieuwe contacten gelegd kunnen worden. Aan het netwerkevenement kunnen maximaal 80 personen deelnemen.

Architectenweb Partnernetwerk
Vanuit het Architectenweb Partnernetwerk worden door het jaar heen verschillende netwerkevenementen georganiseerd, steeds rond een ander actueel thema. Eerder werden onder meer netwerkevents georganiseerd rond BIM, Design&Build, 3D-printen, en renderingen.

Voor architecten, adviseurs en opdrachtgevers zijn de netwerkevenementen gratis toegankelijk. Wat de maakindustrie betreft zijn de evenementen exclusief toegankelijk voor de Partners van Architectenweb. Leveranciers in de bouw die de netwerkevenementen graag willen bijwonen, maar nog geen Partner zijn van Architectenweb, adviseren wij contact met ons op te nemen.

Datum en tijd

Locatie

Architecten Showroom Amsterdam

Pedro de Medinalaan 1

1086 XK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen