€ 0 – € 7,70

Archive Talks: Archive Species

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Gallery 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Joke Robaard en Camiel van Winkel worden geïnterviewd door studenten van het programma Experimental Publishing (XPUB) van het Piet Zwart Instituut (TBC) naar aanleiding van hun publicatie Archive Species Bodies, Habits, Practices

In het Speculatief Design Archief is een speciale selectie modefoto’s en -advertenties te zien uit het enorme beeldarchief dat kunstenaar en onderzoeker Joke Robaard sinds 1977 bijhoudt. Robaard heeft voor deze presentatie in het Onderzoeksdepot van de tentoonstelling samen met kunsthistoricus Camiel van Winkel een nieuwe keuze en ordening samengesteld, waarmee ze hun overtuiging benadrukken dat de betekenis van archiefstukken iedere keer dat je ze anders rangschikt mee verandert. Ze werken vanaf 2014 samen aan een dynamisch ontsluitingsmodel dat je in staat stelt om het archief telkens op een andere manier te lezen. Het onlangs verschenen boek Archive Species: Bodies, Habits, Practices vormt de weerslag van dat project. De opeenvolging van beelden roept nieuwe narratieven op over de manier waarop het geklede lichaam in kranten en tijdschriften verbeeld wordt - en de verrassende betekenissen van trends in de mode die bredere sociaal-culturele tendensen en ontwikkelingen weerspiegelen. Op verzoek van Robaard en Van Winkel worden zij in de Archive Talk van deze avond geïnterviewd door studenten XPUB van het Piet Zwart Instituut.
I.s.m. met Valiz, NAiBoekverkopers en het Piet Zwart Instituut

18:45 – 19:25, Taal: Engels

Speculative Design Archive - Archive Talks

Tijdens de kleinschalige Archive Talks die plaatsvinden in het kader van het Speculatief Design Archief, gaan telkens andere experts dieper in op de verhalen achter verschillende archieven waarvan sommige tevens in de tentoonstelling te zien zijn. Welke kennis, gedachten en achtergronden gaan er schuil achter de archieven die in de Opslag, het Studiedepot en de Toonzaal te zien zijn? Welke alternatieve vormen zijn er gehanteerd om ze samen te stellen, te onderzoeken, te ontsluiten en te duiden? Welke invloed heeft dat op de manier waarop ze gebruikt worden en hun betekenis? Wat betekent dit voor de invulling van toekomstige archieven?

Tegen de achtergrond van het Speculatief Design Archief praten we met archiefvormers, archiefgebruikers en andere deskundigen verder over een specifiek archief of archiefmodel. Al deze verschillende perspectieven vormen de aanleiding voor doorlopende conversaties over de mogelijke gedaanten die een design archief kan aannemen en de betekenis die eraan kan worden toegekend. Informeel, interactief en in een intieme setting voorziet elk gesprek de tentoonstelling van een nieuwe laag.

Thursday Bite

Before the Thursday Night Live! you can grab a bite to eat with the speakers and staff of Het Nieuwe Instituut. At 18:00 Het Nieuwe Café will a light vegetarian meal. Dinner vouchers are available for € 7.70 up to a day before the particular Thursday Night event via the Tickets link.

Become a Member

Become a Member of Het Nieuwe Instituut and you’ll support our mission to navigate the vast and evolving field of design. You’ll also be inspired by our special program of Members’ events, meeting up with other like-minded people as we invite you to reflect with us on design’s changing role in technology, economics, culture and society.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Gallery 1

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen