€ 0 – € 7

ARhumenten: Chantal Van Audenhove over armoede en geestelijke gezondheidszo...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus-café

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het thema van de Werelddag van Verzet tegen Armoede is dit jaar ‘geestelijke gezondheid’, omdat mensen in armoede vaak niet de psychologische hulp vinden die ze soms broodnodig hebben. Professor Van Audenhove vertaalt tijdens het eerste deel van deze lezing de meest actuele onderzoeksresultaten met betrekking tot de relatie tussen armoede en geestelijke gezondheidszorg in mensentaal. Enkele mensen van PritLink geven daarna hun kijk op de situatie. Therapeuten, patiënten en familieleden van patiënten belichten de thematiek van binnenuit en brengen enkele getuigenissen. Tot slot gaan professor Van Audenhove en de mensen van PritLink met elkaar in dialoog. Welke aspecten worden in het huidige onderzoek nog niet belicht? Welke antwoorden kan het onderzoek van professor Van Audenhove bieden op de concrete vragen en problemen die de hulpverleners en patiënten ervaren? Hoe kan iedereen maatschappelijk en psychisch kwetsbare mensen ondersteunen?

Chantal Van Audenhove is de kersverse vicerector diversiteits- en studentenbeleid van de KU Leuven. Sinds 1996 is zij directeur van LUCAS, het Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy van de KU Leuven, en een autoriteit op het vlak van geestelijke gezondheidszorg, welzijn, armoede en sociale uitsluiting.
PritLink is een initiatief van het regionaal netwerk geestelijke gezondheidszorg Midden West-Vlaanderen PRIT.

I.s.m. Vormingplus MZW en PritLink, i.h.k.v. de Werelddag van Verzet tegen Armoede.


Eén keer per maand nodigt ARhus een schrijver of een filosoof (of een combinatie van beiden) uit. We zoomen in op actuele kwesties en vergeten vragen. We luisteren naar het kloppend hart van onze cultuur en zoeken de blinde vlekken van onze samenleving op. Laat je inspireren door hun sprankelende ideeën of leer je favoriete schrijver in real life kennen. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW. Boekhandel De Zondvloed zorgt voor een stand met werk van de spreker.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus-café

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen