Art Based Learning in Stedelijk Museum Breda

Venster Acties

Art Based Learning in Stedelijk Museum Breda

tweedaagse training voor kunstvakdocenten en -educatoren

Door Kunstloc Brabant

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 5 sep. 2023 11:00 - 17:00 CEST

Locatie

Stedelijk Museum Breda Boschstraat 22 4811 GH Breda Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 6 uren
  • eTicket voor mobiel

Hoe kun je je leerlingen, bezoekers of cliënten op een persoonlijke manier kunst laten ervaren? Hoe zorg je ervoor dat ze leren van kunst in plaats van over kunst? Welke handvatten kunnen helpen om Art Based Learning, vanuit een eigen ervaring, in te zetten binnen het eigen aanbod?

In de tweedaagse training Art Based Learning word je ondergedompeld in de door dr. Jeroen Lutters ontwikkelde methodiek. Deze training is eerder ontwikkeld door ArtEZ en Cultuur Oost en wordt nu naar Brabant gehaald inclusief certificering.

In een mix van fysieke bijeenkomsten, een e-learning en tussentijdse werkopdrachten verdiep je je in de grondslagen van deze methodiek. Je leert over het ervaren van kunst en hoe je Art Based Learning in jouw werkpraktijk kunt toepassen.

Als deelnemer heb je na afloop de methodiek van Art Based Learning ervaren en ben je in staat om deze manier van werken zelf in te zetten in het eigen aanbod. Je leert daarbij de theoretische achtergrond van de methodiek te duiden en herkent de stappen in het proces.

Over de trainer

De training wordt verzorgd door Robin Brugman. Robin speelde al op jonge leeftijd in verschillende theatervoorstellingen. Zijn passie voor spel en doceren leidde tot de keuze voor de opleiding aan Fontys Hogeschool Kind en Educatie. Een onderdeel van deze studie was de specialisatie Transculturele Pedagogiek en Culturele Antropologie in Suriname. Vanuit het lesgeven op verschillende basisscholen, kwam hij terecht als docent en adviseur bij Fontys Hogescholen, waar hij de afgelopen jaren een rol heeft gespeeld in het samenbrengen van kunst en onderwijs op zowel beleidsmatig als uitvoerend niveau.

Robin is mede-eigenaar van de daaruit ontwikkelde organisatie Cultlab – deze organisatie is actief in de (Tilburgse) cultuursector. Van 2017 tot en met 2022 was hij ook werkzaam als adviseur Kunsteducatie en Vervolgonderwijs bij Kunstloc Brabant. Robin is door zijn betrokkenheid bij diverse theaterproducties en door zijn werk voor Kunstloc, Cultlab en Fontys goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de kunst- en cultuursector, zowel op amateurniveau als professioneel niveau.

Deze training wordt georganiseerd door Kunstloc Brabant in nauwe samenwerking met Nieuwe Veste (Breda) en bureau CiST (Tilburg).

Door de honorering van een aanvraag van Impulsregeling zzp’ers bij het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) zijn de deelnemerskosten laag.

Data: Dinsdag 5 september en dinsdag 19 september – beide momenten van 11.00 tot 17.00 uur (inclusief lunch)Aanvangstijd: 11.00 - eindtijd: 17.00 uur.

Over de organisator

Georganiseerd door
Kunstloc Brabant

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.