Gratis

Atrium: Lokale mandatarissen: Antwerpen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Lindner Hotel & City Lounge

125 Lange Kievitstraat

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Uitnodiging: Atrium: lokale mandatarissen

Over dit evenement

Op woensdag 30 september 2020 organiseert het Departement Omgeving een Atrium voor burgemeesters, schepenen en gedeputeerden ruimtelijke ordening, klimaat & milieu en algemeen directeurs. Tijdens dit kennisuitwisselings- en netwerkmoment voor en door lokale mandatarissen werken we deze keer rond de thema’s ‘Handhaving’ en ‘Mobiliteit’ en dit in een interactieve format, waarbij korte plenaire sessies afgewisseld worden met inspirerende getuigenissen van collega-mandatarissen en met workshops. Ook de lokale mandatarissen met bevoegdheid mobiliteit zijn deze keer welkom. We eindigen met een netwerkmoment.

Programma:

15.00 u: Onthaal met koffie en versnaperingen

15.20 u: Verwelkoming

15.30 u: Handhaving

Hoe ga je als gemeente aan de slag met omgevingshandhaving, wat zijn de aandachtspunten, en welke ondersteuning biedt het Departement Omgeving hierin? Na een verhelderende inleiding schetsen we hoe je een handhavingsplan en een prioriteitenkader ruimtelijke ordening opstelt.

Schepen Joris De Pauw getuigt over de aanpak van omgevingshandhaving met focus op de lessons learned in Sint-Katelijne-Waver. Aansluitend wisselen de aanwezigen ervaringen en kennis terzake uit tijdens een geleide workshop in kleine groepen.

17 u: Koffiepauze

17.15 u: Mobiliteit

Hoe kan je als gemeente een vooruitstrevend mobiliteitsbeleid voeren? Wat houdt dit juist in, en hoe pak je dit aan in de praktijk? We benaderen het thema mobiliteit vanuit de link met het omgevingsbeleid en gaan in op het mobiliteitsvraagstuk bij omgevingsprojecten. Naast een resem instrumenten, waaronder parkeernormen en verordeningen, komen ook enkele inspirerende praktijkvoorbeelden aan bod.

Aansluitend getuigt Schepen Rudi Goyvaerts over de aanpak in Boechout.

Tot slot wisselen de aanwezigen kennis en ervaringen terzake uit tijdens een geleide workshop in kleine groepen.

18.45 u: Netwerkmoment met broodjes

Praktisch

Locatie: Lindner Hotel & City Lounge, Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen.

Contact: dominique.vanbaelen@vlaanderen.be

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Lindner Hotel & City Lounge

125 Lange Kievitstraat

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen