Gratis

Meerdere data

Audiotour In AFRI

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Wandel mee in de Afrikaanderwijk!

Over dit evenement

Dagen: woensdag, donderdag, vrijdag, zondag

Tijden: 12:00-13:30 / 14:00-15:30

Deelname: 2,50 euro*, betaling aan de deur

*Gratis voor bewoners van de Afrikaanderwijk.

Vertrekpunt: ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, Rotterdam

________________

Hoe werkt het?

Reserveer een tijdsslot en kom naar de Afrikaanderwijk. Het vertrekpunt van de route is het huis van de wijk ’t Klooster, de thuisbasis van WAT WE DOEN. Hier word je persoonlijk ontvangen en ontvang je uitleg en een routekaart. Je volgt de route op je eigen telefoon of ontvangt, als dat nodig is, een telefoon bij aanvang. Neem een koptelefoon mee!

De Afrikaanderwijk op Rotterdam-Zuid is enorm in beweging. Gentrificatie, nieuwbouw, verlies van sociale cohesie, (behoefte aan) nieuwe burgerinitiatieven. Theaterregisseur Floris van Delft en redacteur Rachid Benhammou van WAT WE DOEN wandelden met bewoners door de wijk om te horen wat de veranderingen voor hen betekenen en welke plekken daar voor symbool staan. De audiotour die ze samen ontwikkelden bestaat uit tien routes, uitgestippeld en verteld, door de bewoners zelf en is de komende zomer te wandelen en te luisteren.

Wandel mee met de activist, de jongere, de verdedigster van de volkswijk of de nieuwkomer. Al deze mensen hebben één ding gezamenlijk: hun liefde voor de wijk. Maar daarnaast hebben ze vooral ook een mening. En die mag gehoord worden!


		Afbeelding van Audiotour In AFRI
Delen met vrienden

Organisator WAT WE DOEN & Stichting Humanitas

Organisator van Audiotour In AFRI

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen