Gratis

Meerdere data

Audiotour In AFRI

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Maak kennis met de Afrikaanderwijk in Rotterdam tijdens deze prikkelende wandel- en luisterroute van theatergezelschap WAT WE DOEN.

Over dit evenement

 • Dagen: woensdag, donderdag, vrijdag
 • Tijden: 12:00-13:30 / 14:00-15:30
 • Deelname: 2,50 euro*, betaling aan de deur
 • Vertrekpunt: ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, Rotterdam
 • *Gratis voor bewoners van de Afrikaanderwijk

  ________________

  Hoe werkt het? Reserveer een tijdsslot en kom naar de Afrikaanderwijk. Het vertrekpunt van de route is het huis van de wijk ’t Klooster, de thuisbasis van theatergezelschap WAT WE DOEN. Hier word je persoonlijk ontvangen en ontvang je uitleg en een routekaart. Je volgt de route op je eigen telefoon of ontvangt, als dat nodig is, een telefoon bij aanvang. Heb je een koptelefoon? Neem mee!

  Wat ga je doen? De Afrikaanderwijk op Rotterdam-Zuid is enorm in beweging. Gentrificatie, nieuwbouw, verlies van sociale cohesie, (behoefte aan) nieuwe burgerinitiatieven. Theaterregisseur Floris van Delft en redacteur Rachid Benhammou van WAT WE DOEN wandelden met bewoners door de wijk om te horen wat de veranderingen voor hen betekenen en welke plekken daar voor symbool staan. De audiotour die ze samen ontwikkelden bestaat uit tien routes, uitgestippeld en verteld, door de bewoners zelf en is de komende zomer te wandelen en te luisteren.

  Wandel mee met de activist, de jongere, de verdedigster van de volkswijk of de nieuwkomer. Al deze mensen hebben één ding gezamenlijk: hun liefde voor de wijk. Maar daarnaast hebben ze vooral ook een mening. En die mag gehoord worden!

  Ook leuk! Wil je naast de audiotour ook gebruik maken van het luncharrangement in 't Klooster? Elke dag maakt een andere kookgroep of bewoner de lunch klaar met elk zijn eigen specialiteit. Wil je mee lunchen? Bel ons voor de mogelijkheden op: 06-20876946 of 0104231616

  Groepen welkom! Wil je In AFRI als groep bezoeken? Neem contact op met aziza@watwedoen.nl voor een op maat gemaakt groepsarrangement.

  Deze wandeling is mede mogelijk gemaakt door stichting Humanitas, Wijkraad Afrikaanderwijk en de Gemeente Rotterdam. Wil je meer weten? Ga naar de website watwedoen.nl

  
		Afbeelding van Audiotour In AFRI
  Delen met vrienden

  Sla dit evenement op

  Evenement opgeslagen