Audiotour In AFRI 2021/2022

Audiotour In AFRI 2021/2022

Venster Acties en details

Gratis

Locatie

Het Klooster

7 Afrikaanderplein

3072 EA Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Maak kennis met de Afrikaanderwijk in Rotterdam tijdens deze prikkelende wandel- en luisterroute van theatergezelschap WAT WE DOEN.

Over dit evenement

 • Dagen: woensdag, donderdag, vrijdag en zondag
 • Tijden: 12:00-13:30 / 14:00-15:30
 • Deelname: 2,50 euro*, betaling aan de deur
 • Vertrekpunt: ’t Klooster, Afrikaanderplein 7, Rotterdam
 • *Gratis voor bewoners van de Afrikaanderwijk

  ________________

  Hoe werkt het? Reserveer een tijdsslot en kom naar de Afrikaanderwijk. Het vertrekpunt van de route is het huis van de wijk ’t Klooster, de thuisbasis van theatergezelschap WAT WE DOEN. Hier word je persoonlijk ontvangen en ontvang je uitleg en een routekaart. Je volgt de route op je eigen telefoon of ontvangt, als dat nodig is, een telefoon bij aanvang. Heb je een koptelefoon? Neem mee!

  Wat ga je doen? De Afrikaanderwijk op Rotterdam-Zuid is enorm in beweging. Gentrificatie, nieuwbouw, verlies van sociale cohesie, (behoefte aan) nieuwe burgerinitiatieven. Theaterregisseur Floris van Delft en redacteur Rachid Benhammou van WAT WE DOEN wandelden met bewoners door de wijk om te horen wat de veranderingen voor hen betekenen en welke plekken daar voor symbool staan. De audiotour die ze samen ontwikkelden bestaat uit tien routes, uitgestippeld en verteld, door de bewoners zelf en is de komende zomer te wandelen en te luisteren.

  Wandel mee met de activist, de jongere, de verdedigster van de volkswijk of de nieuwkomer. Al deze mensen hebben één ding gezamenlijk: hun liefde voor de wijk. Maar daarnaast hebben ze vooral ook een mening. En die mag gehoord worden!

  Ook leuk! Naast de audiotour kun je ook gebruik maken van de speciale arrangementen bij 't Klooster: koffie + zoetigheden = 5,00 euro ; koffie/thee + lunch met frisdrank = 7,50 euro

  Arrangementen graag vooraf telefonisch reserveren via 010-423 1616 (werkdagen tussen 9:00 en 17:00).

  Groepen welkom! Wil je In AFRI als groep bezoeken? Neem contact op met aziza@watwedoen.nl voor een op maat gemaakt groepsarrangement.

  Deze wandeling is mede mogelijk gemaakt door stichting Humanitas, Wijkraad Afrikaanderwijk en de Gemeente Rotterdam. Wil je meer weten? Ga naar de website watwedoen.nl

  Afbeelding van Audiotour In AFRI 2021/2022

  Delen met vrienden