Gratis

Auteurslezing: Jamila Channouf

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Strombeek

Gemeenteplein

1853 Grimbergen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ontdek het verhaal én het boek van de meesteres van de superdiversiteit in Vlaanderen: Jamila Channouf! "Met haar spitse ideeën, daadkracht en grote mond is ze aan het uitgroeien tot een leading lady van de superdiverse samenleving" schreef de morgen onlangs over Jamila Channouf.

In haar debuut als schrijver: Sandwichkinderen, vertrekt ze van haar jeugd in Borgerhout. Het zijn de jaren waarin haar moeder de Zeeman op de Turnhoutsebaan ontdekt, haar vader Koning Boudewijn adoreert, zijzelf de oude mevrouw Mortelmans – slecht te been en kort van adem door de vele sloefen Bastos – begeleidt naar het verkiezingslokaal en de genaamde Sabrina een tophit scoort met Boys, boys, boys. Een verhaal over halal en haram, Mc Donaldssletten en seuten, en daten met Marokkaanse en Belgische mannen. Maar bovenal een doorleefd, kleurrijk relaas waarbij humor en engagement de rode draad vormen.


Ze is bezielster en trekster van de Gentse Lente, een succesvol kleurrijk platform voor ondernemerschap, creativiteit en muziek. Eerder publiceerde ze kortverhalen en gaf ze jarenlang vormingen over ondernemerschap ten op zichtte van Noord - Zuid verhoudingen. Ze zet zich al jarenlang in voor diversiteit, gelijkheid en actief pluralisme. Na de aanslagen in Parijs en Brussel organiseerde ze initiatieven rond diversiteit.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Strombeek

Gemeenteplein

1853 Grimbergen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen