€ 10

Autisme en gehechtheid

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Microlab

Kastanjelaan 400

Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Loekemeijermethode heeft een unieke kijk op autisme. Want is vreemd of ongepast gedrag echt raar? Dat ‘vreemde’ of ‘ongepaste’ gedrag past bij de fase in de gehechtheidsontwikkeling waarin iemand met autisme zich bevindt. De Loekemeijermethode leert je gedragingen te herkennen en ontwikkeling mogelijk te maken.

Yvonne Loekemeijer verzorgt de workshop over Autisme en Gehechtheid. Na een theoretische uitleg over (de visie van) de Loekemeijermethode is er veel ruimte voor de praktijk. Er kunnen casussen worden ingebracht. Aan de hand van de gehechtheidstheorie en het gehechtheidsschema plaatsen we de ingebrachte casussen en de daarbij behorende gedragingen in de juiste ontwikkelingsfasen binnen de gehechtheid (de ontwikkeling van de gehechtheidsrelaties, de emotionele ontwikkeling en de sociale ontwikkeling). We gaan in op hoe er met Actieve Nabijheid kan worden aangesloten bij die ontwikkelingsfasen van de gehechtheid. Je leert hoe je als leerkracht kan bijdragen aan de gehechtheidsontwikkeling van je leerling en ondersteuning kan bieden op basis van (aan)voelen i.p.v. trucjes aanleren op cognitief niveau.

De workshop gaat door bij tenminste tien inschrijvingen
Als we 48 uur voor aanvang van de workshop minder dan 10 inschrijvingen hebben, hebben wij het recht om de workshop te annuleren en jou te vragen een nieuwe tijd te kiezen.

De workshop gaat door bij tenminste vier inschrijvingen
Als we 48 uur voor aanvang van de workshop minder dan 4 inschrijvingen hebben, hebben wij het recht om de workshop te annuleren en jou te vragen een nieuwe tijd te kiezen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Microlab

Kastanjelaan 400

Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen