Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
#wemissenjullie 29 september Autisme en prikkelverwerking

Over dit evenement

We hebben vast allemaal een enerverende tijd achter de rug en we missen jullie! We hebben er dan ook alles aan gedaan om jullie weer te kunnen ontmoeten. Uit voorzorg doen we dat wel digitaal maar zeker niet minder interactief zoals jullie van ons gewend zijn.

Daarom organiseren we op 29 september aanstaande alsnog de bijeenkomst over prikkelverwerking.

Prikkels die binnenkomen door zintuiglijke informatie (zien, ruiken, horen, proeven en voelen) moeten verwerkt worden in de hersenen. Die verwerking verloopt anders bij mensen met autisme. Hoe werkt dat nou precies, hoe herken je dit bij je kind en misschien nog wel het belangrijkste welke hulpmiddelen kun je hiervoor inzetten?

De spreker op onze bijeenkomst is Ellen Bulder. Ellen is neuro-ontwikkelingstherapeut, geboortecoach en baby- en kindertherapeut bij de praktijk Adem-ruimte.

In haar praktijk werkt zij vanuit de verbinding tussen lichaam en gedrag. Een lichaam dat niet goed kan omgaan met prikkels vanuit de omgeving zorgt voor een kind dat ook emotioneel uit balans is. Zij ziet een klacht daarom niet als een op zichzelf staand gegeven (bijv. dyslexie, ADHD of autisme), maar eerder als symptoom van een dieperliggend probleem: een verstoring van de manier waarop het brein alle signalen verwerkt die het lichaam via de zintuigen (huid, ogen, oren etc.) ontvangt.

Op een interactieve manier geeft zij uitleg en handvatten mee over autisme en prikkelverwerking.

(Groot)ouders van kinderen met autisme en geïnteresseerden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom via een beveiligde youtube link die jullie op de dag zelf van ons via e-mail ontvangen. We sluiten uiterlijk om 21.30 de bijeenkomst af. Vragen stellen tijdens de bijeenkomst maken wij ook mogelijk via een chat functie.

Voor de organisatie is het nodig dat wij in elk geval je e- mailadres hebben.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen