Avond- en sterrenfotografie bij Fort Pannerden

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fort Pannerden

1 Waaldijk

6686 MV Doornenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Avond- en sterrenfotografie | Duur 2,5 uur | Fort Pannerden

Over dit evenement

26 oktober staat in het teken van Nacht van de Nacht. Op deze avond en nacht doven we het licht om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Dit kunnen wij alleen maar aanmoedigen! Samen met Fort Pannerden organiseren we een exclusieve en eenmalige workshop avond- en nachtfotografie workshop op het fort. Een unieke locatie die speciaal voor Kamera Express wordt opengesteld.

Het programma start om 19:00 en eindigt rond 21:30. Onze professionals staan voor je klaar om je te helpen met avond- en sterrenfotografie. Daarnaast nemen de gidsen van Fort Pannerden je graag mee het fort in voor een rondleiding.

Neem je camera en statief mee en fotograferen maar!

Kosten € 7,50 inclusief koffie/thee + rondleiding Fort Pannerden

Meer informatie over Fort Pannerden:

Het ligt verborgen onder een dak van aarde, telt vijf verdiepingen, en ligt strategisch op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Fort Pannerden, het meest oostelijk gelegen fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ligt uitermate strategisch. Het waakte erover dat het water van de Rijn onbelemmerd naar de Linie kon stromen via het Pannerdensch Kanaal. Daarom wordt het fort ook wel de kraan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie genoemd. Een cruciale functie!

Zo’n 300 soldaten waren in de tijd van de Eerste Wereldoorlog gelegerd in het fort. Daarna werd het stil, totdat in 1939 het fort weer in staat van paraatheid werd gebracht. Maar toen de Duitsers op 10 mei 1940 de grens overstaken, dreigden bombardementen. Snelle overgave was onvermijdelijk.

In de Koude Oorlog werd op het dak het luchtruim afgezocht. Naderden Russische vliegtuigen? Daarna raakte het fort in verval. Na een tijd van avonturiers en krakers is het fort gerestaureerd en ingericht als een publieksattractie.

Meer informatie over deze activiteit? Mail dan naar events@kamera-express.nl

Kamera Express behoudt zich het recht om een workshop te annuleren en/of te verplaatsen tot 12 uur vóór de aanvangstijd op de workshopdag.

Datum en tijd

Locatie

Fort Pannerden

1 Waaldijk

6686 MV Doornenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen