Avond Tegenlicht meet up Deventer; welkom in het Symbioceen.

Venster Acties

Avond Tegenlicht meet up Deventer; welkom in het Symbioceen.

Het Symbioceen: een tijdperk waarin mens, natuur en technologie een nieuwe balans creëren. Nieuwe woorden, nieuwe materialen, nieuwe wereld.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Deventer 18 Stromarkt 7411 PK Deventer Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Op dit moment leven we in het Antropoceen, een benaming waarmee we erkennen dat de mens haar onuitwisbare stempel op de ontwikkeling van de aarde drukt met onder andere een klimaatcrisis tot gevolg. Volgens de hoofdpersonen in tegenlicht documentaire 'welkom in het Symbioceen' is het de hoogste tijd voor een transformatie van Antropoceen naar Symbioceen: een tijdperk waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren en profiteren van elkaars bestaan. Wat kunnen we leren van de natuur? Hoe kunnen wij welwillend zijn tegenover de natuur? Tegenlicht spreekt met milieufilosoof Glenn Albrecht over het nieuw tijdperk dat ons te wachten staat. Hij verzon een nieuwe vocabulair voor het Symbioceen en inspireerde daarmee diverse onderzoekers en kunstenaars zoals Jalila Essaïdi, Lucas de Man en Iza Awad. Zij houden zich bezig met materialen voor het Symbioceen. Materialen die voortkomen uit de natuur en ook weer kunnen worden opgenomen door de natuur zoals gebruik van zijderupsen, mycelium en kombucha. Materialen waarmee kunstenaars en onderzoekers nu al de menselijke levens in het Symbioceen vorm geven. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar Tegenlicht meet up Deventer

Deze Meetup wordt vooraf gegaan door een filosofiecafé Deventer op donderdagavond 26 januari. Naar aanleiding van het nieuwe vocabulaire voor het Symbioceen filosoferen we dan over de wisselwerking tussen taal en werkelijkheid. Zie de agenda van www.filosoferenindeventer.nl voor meer informatie.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. In tegenstelling tot vele andere meetups werken wij niet met externe sprekers, maar met betrokken geïnteresseerden en (ervarings)deskundige in het aanwezige publiek. Daardoor is er maximale ruimte voor uitwisseling van gedachten en het ontmoeten van andere geïnteresseerden. We starten om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start de discussie. Wil je alleen aansluiten bij de discussie, ook dan ben je van harte welkom. Reserveer ook dan je plek met een Eventbriteticket. In de discussie gaan we met de aanwezigen onderzoeken wat dit onderwerp voor onszelf en onze directe omgeving betekent. Je bent van harte uitgenodigd. Je kunt deelnemen voor een donatie naar eigen inzicht en je aanmelden via Eventbrite.

Voor mensen die ‘savonds liever niet de straat opgaan is er op donderdagochtend 2 februari een ochtend meetup over dit onderwerp. Zie betreffend evenement op www.filosoferenindeventer.nl voor aanmelding.

Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van - en wordt begeleid door filosoof Trees Schopman (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

Meer informatie op www.filosoferenindeventer.nl