€ 12,50

Avondvoorstelling harpiste Doriene Marselje in BlueCity

Venster Acties en details

€ 12,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Adembenemende voorstelling waarin harpiste Doriene Marselje de symbiose tussen licht en muziek op zoekt.

Over dit evenement

Als de zon onder gaat en het donker wordt, zoekt harpiste Doriene Marselje samen met haar broer Wouter Marselje en Wilco van Iperen de symbiose op tussen licht en muziek. Het publiek wordt niet alleen muzikaal, maar ook visueel meegenomen door middel van een interactieve lichtinstallatie die communiceert met de harp. Hierdoor is de muziek niet alleen te horen, maar ook te zien.

Harpiste Doriene Marselje speelde de afgelopen 20 jaar zowel solistisch als met vele ensembles, orkesten en muziektheatergezelschappen. De ervaring met deze uiteenlopende uitvoeringspraktijken inspireerde haar tot het ontwikkelen van een eigen productie waarin verschillende invloeden en disciplines samenkomen. In 2020 creëerde Doriene een nieuwe audiovisuele geluidsperformance gebaseerd op hedendaags repertoire voor solo harp met componisten als Takemitsu, Berio, Yun & Cage. Geen doorsnee repertoire voor de harp, maar composities waarin, onder andere met uitgebreide technieken, de uitersten van het instrument worden verkend.

In het verlengde van deze zoektocht naar expressieve mogelijkheden verrijkt ze de vertrouwde klank van de harp met bijzondere analoge effecten en creëert ze een hele nieuwe klankwereld. Het publiek wordt niet alleen muzikaal, maar ook visueel meegenomen: speciaal voor deze voorstelling werkte Doriene samen met Wouter Marselje & Wilco van Iperen (TU Delft) aan de ontwikkeling van een interactieve lichtinstallatie. Wouter en Wilco hebben in samenwerking met M91200 een interactieve lichtinstallatie en unieke software ontworpen en gebouwd om de harp en Fx direct met de installatie te laten communiceren.

Deze uitgebreide, modulaire installatie omarmt de Doriene en speelt in op de frequenties van de harp. Hierdoor is de muziek niet alleen te horen, maar ook te zien. En dat alles op een uiterst bijzondere locatie in Rotterdam. Voor één avond toveren we het oude golfslagbad aan de Maas om in een intieme concertzaal met een rauw randje.

Programma

19.30: Deuren open

20.00: Start voorstelling

21.00: Borrel

Coronamaatregelen

Voor het bezoeken van evenementen heb je sinds 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Houd bij de entree je ticket, toegangsbewijs (dit mag via de corona app, uitgeprint negatief testbewijs of het gele boekje) en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen. Heb je klachten, zit je in quarantaine of had je contact met iemand met corona? Blijf dan thuis. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator BlueCity

Organisator van Avondvoorstelling harpiste Doriene Marselje in BlueCity

BlueCity is an international icon of circular economy, a national platform for circular entrepreneurs, and a visible local accelerator that empowers circular entrepreneurs and inspires citizens. Our goal? To provide start-ups and scale-ups with access to circular resources, knowledge and talent, to turn ideas into action and ultimately: to help sustainable entrepreneurs to grow from intention to impact.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen