€ 0 – € 290,63

Awareness Sessie Demand Forecasting

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rotterdam Science Tower (11e etage)

Marconistraat 16

11e etage

3029 AK Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Bedrijven in retail en FMCG ervaren een grote uitdaging: hoe speel ik op de zeer dynamische klantvraag om vraag en aanbod goed op elkaar aan te laten sluiten? Indien u weet hoeveel klanten of vraag naar uw producten u op een bepaalde dag zult hebben, kunt u beter uw voorraaden inkopen of beter (flexibel) personeel inplannen. Bedrijven gebruiken forecasts als input voor verkoop, voorraad- en inkoopbeslissingen, leveranciers voor productie- en inkoopbeslissingen, en distributeurs voor beslissingen over capaciteitstoewijzing.

Demand Forecasting wordt in de wetenschap al langer toegepast. Er zijn veel theorieën en methoden beschikbaar om verschillende soorten vraagpatronen in kaart te brengen.

Tijdens de Awareness Sessie over Demand Forecasting laten we u kennis maken met de meest recente wetenschappelijke inzichten in Demand Forecasting. Aan de hand van praktische use cases leert u wat de waarde is van Demand Forecasting en hoe u deze technieken kunt toepassen.

Agenda:

15.30: Inloop

15:50: Intro Awareness Sessie

16:00: Advancements in Demand Forecasting door Dr. Clint Pennings (Erasmus Universiteit Rotterdam); Demand Forecasting in de Logistiek.

17:00: Demand Forecasting in Retail: methodes en toepassingen

17:30: Interactief Gedeelte

18:00 Borrel


Over de sprekers:

Clint Pennings deed zijn promotieonderzoek aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit als onderdeel van een project van het Dutch Institute for Advanced Logistics (Dinalog). Binnen dit project richtte hij zich op het uitbreiden van beschikbare methoden om voorspellingen accurater te maken en op het modelleren van het gedrag van forecasters om het voorspellingsproces te verbeteren. Het onderzoek leidde tot publicaties in gerenommeerde wetenschappelijke journals. Clint presenteerde zijn onderzoek op verschillende internationale academische conferenties, zoals EURO, IFORS en INFORMS, en op verschillende meer praktijkgerelateerde events. Naast onderzoek heeft Clint ook uitgebreide ervaring opgedaan met het lesgeven aan studenten en het geven van workshops aan bedrijven.

Clint werkt graag samen met bedrijven om statistiek en machine learning toe te passen in hun bedrijfsprocessen, waar nog ontzettend veel kansen liggen.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rotterdam Science Tower (11e etage)

Marconistraat 16

11e etage

3029 AK Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen