Gratis

Awareness Sessie Demand Forecasting

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rotterdam Science Tower

16 Marconistraat

3029 AK Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Demand Forecasting is het maken van een schatting over de toekomstige vraag. Dit doen we met behulp van historische data en andere (markt)informatie. Een goede vraagvoorspelling geeft bedrijven waardevolle informatie over hun potentieel in de huidige markt. Op deze manier kunnen managers weloverwogen beslissingen nemen over bijvoorbeeld prijzen, planning van personeel, indeling van assortimenten en marktpotentieel. Zonder vraagvoorspelling lopen bedrijven het risico minder accurate beslissingen te nemen over hun producten en doelmarkten.

In deze Awareness Sessie geven we een update van relevante cases en technieken rondom Demand Forecasting. Een van de cases die wordt besproken is de planning van de vraag in relatie met de optimale hoeveelheid personeel.

Programma:

 • 15.30 – 16.00 uur Ontvangst

 • 16.00 – 16.10 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter

 • 16.10 – 16.40 uur Trends in productie & logistiek vanuit een flexperspectief
  door Paul Haarhuis, CCO bij Timing

 • 16.40 – 17.10 uur Praktijkcase: Machine Learning en AI bij Bidfood
  door Dirk-Maarten de Haan, Regional Operations Manager bij Bidfood

 • 17.10 – 17.20 uur Pauze

 • 17.20 – 17.45 uur Zelf aan de slag met Demand Forecasting,...maar waar begint u?
  door Prof. Felix Janszen en Arian Oosthoek, E-tail Genius

 • 17.45 – 18.00 uur Afsluitend sprekerspanel

 • Vanaf 18.00 uur NetwerkborrelSprekers

Paul Haarhuis is CCO (Chief Commercial Officer) bij Timing; ’s lands derde flexleverancier. Met veel grote klanten in de logistiek en productie signaleert hij trends, uitdagingen en oplossingen binnen die branches. Door technologie te omarmen zet het bedrijf in op innovatie. Zijn boodschap: “Wees niet bang voor AI maar laat het voor u werken!”

Dirk Maarten de Haan, Regional Operations Manager bij Bidfood, is gepokt en gemazzeld in de logistiek en hij heeft een duidelijke food-specialisatie. Dirk Maarten is onze praktijkspreker: hij vertelt over de stappen die Bidfood al heeft gezet in de wereld van Machine Learning en AI om de resourceplanning scherp te voorspellen.

Prof. Felix Jansen en co-founder Arian Oosthoek van E-tail Genius werken al geruime tijd met Big Data, Machine Learning en AI. In deze sessie presenteren zij u een pragmatische ‘how to’ om ook zelf met Artificial Intelligence aan de slag te gaan: Welke data kunt u verzamelen? Wat kunt u verwachten? En wat is een realistische tijdlijn? Na deze sessie weet u precies wat u te doen staat en wat vooral ook niet.​


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rotterdam Science Tower

16 Marconistraat

3029 AK Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen