Gratis

BAAS boven BAAS

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Boerentoren

Schoenmarkt 35

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

BAAS organiseert op 29 april voor de derde keer een evenement voor en door jonge ondernemers: BAAS boven BAAS. We palmen de Boerentoren in van onder tot boven met interessante sessies, speeddates met professionals, de bekendmaking van de BAAS’ers van 2017 en nog veel meer. Inschrijvingen zijn nu geopend, RSVP op Facebook.

NIEUW - Workshop mobile journalism - OpenVRT

Tijdens BAAS boven BAAS host OpenVRT de workshop Mobile Journalism. In deze hands-on workshop leer je hoe je professionele opnames kan maken met enkel je smartphone. Hoe bouw je een verhaal op voor Snapchat of Instagram en wat kan je beter wel
of niet doen voor je aan een Facebook live begint? De workshop gaat door helemaal bovenaan op de mooiste verdieping van de Boerentoren en wordt begeleid door de experts Camille Pollie van OpenVRT & Tom Rumes van Thomas More Hogeschool.

Reserveer een ticket en stuur je motivatie naar info@baasbaas.be.

PROGRAMMA
////////////////

>Aula
>>13:35-13:45
>>>Kamal Kharmach - Lebowski’s
Hoewel hij in Vlaanderen vooral bekend staat als comedian die het ver geschopt heeft in De Slimste Mens ter Wereld, is Kamal in het dagelijks leven assistent economie aan de Universiteit Antwerpen & baat hij comedyclub Lebowski's uit in Antwerpen. Voldoende stof dus voor een interessant verhaal!

>>13:45-14:05
>>>Emma Ketels - Spreiding voor circus & straattheater
Emma nam in 2016 deel aan BAAS en haar project werd uitgekozen om verder door BAAS & partners ondersteund te worden. Ze is zot van circus, straattheater en vele verlengden daarvan en verzorgt de (internationale) spreiding voor circus- en straattheatergezelschappen in zaal, circustent en op speciale locaties.

>>>Mario Francken - Single Socks
Mario is een BAAS. Hij neemt dit jaar deel aan de BAAS-voortrajecten met zijn bedrijf ‘Single Socks’. Momenteel kan je enkel sokken per paar kopen en vaak verlies je 1 sok zodat je met de andere blijft zitten en die niet meer aandoet. Je kan zo ook moeilijk 2 leuke verschillende sokken dragen. Hier heeft Mario iets op gevonden, hij verkoopt sokken met coole prints… Per stuk!

>>14:30-14:40
>>>Yara Al-Adib - From Syria With Love
Yara El Adib, een Syrische vrouw in ons land, heeft een traiteurdienst opgezet, naast haar echte baan als consultant. Ze werkt daarvoor samen met Syrische vluchtelingen, die hun cultuur willen delen door te koken. Het koken is voor de vrouwen niet enkel een bron van inkomsten, het is een doel op zich, tonen dat ze iets kunnen betekenen in deze maatschappij.

>>14:40-14:50
>>>Karim Bachar - Futsal topsport Antwerp
Karim groeide op op het Antwerpse zuid en was jarenlang actief als jeugdwerker. Hij schopte het in het zaalvoetbal tot de nationale ploeg en won om daarna als coach aan de slag te gaan. Hij werd tot drie keer toe verkozen tot coach van het jaar. Hoe motiveert hij zijn spelers en wat kunnen ondernemers daar van leren?

>>14:50-15:00
>>>Stijn Jans - Intigriti
Intigriti is het eerste Belgische bug bounty platform dat ethische hackers inzet om op zoek te gaan naar veiligheidsproblemen in online diensten van diverse bedrijven. De startup richt zich zowel op organisaties die op zoek zijn naar manieren om de beveiliging van hun toepassingen te verhogen als op ethische hackers die hun diensten willen aanbieden.


>>15:30-16:15
>>>> Studeren of ondernemen, waarom niet allebei?
>>>Taha Riani - Mvslim
Taha stond mee aan de wieg van ‘Mvslim’, een online platform dat gericht is op het inspireren, motiveren en verenigen van jongeren. Zij maakt content specifiek voor deze groep, omdat die volgens de oprichters ontbrak. Daarnaast wil Mvslim de negatieve beeldvorming tegengaan door eigen verhalen te brengen.

>>>Joachim Badejo - Ori Omi
Joachim studeerde af in de Toegepaste Informatica en is sindsdien fulltime bezig met zijn start-up Ori Omi. Hij liet een goedbetaalde job links liggen om zijn droom waar te maken. Ori Omi doet iPhone herstellingen op locatie waarbij transparantie en privacy op nummer één staan.

>>>Charlotte De Ridder - GrandEleganza
Charlotte leeft op grote voet. Omdat ze het moeilijk vond om elegante schoenen te vinden in haar maat (43), startte ze tijdens haar studie met GrandEleganza, een webshop voor dames met grotere schoenmaat.

>Verdieping 10
>>14:30-15:15
>>>Muslinked - Werk lokaal, netwerk globaal
Muslinked wil de innovator zijn die het onderwijs, ondernemers en de maatschappelijke sector inspireert en aantoont dat er veel potentieel in de moslimgemeenschap zit. Ze creëren een netwerk van ondernemende moslims zodat moslimjongeren hun talenten en inzichten maximaal kunnen inzetten in het onderwijs, bedrijven en de politiek.

>>15:30-16:15
>>> Waarde van design voor een onderneming
De meerwaarde van design voor ondernemers of hoe je als ondernemers producten en diensten kan opbouwen die echt gebouwd zijn vanuit de noden van je doelgroep. In deze sessie ontdek je dat design verder gaat en esthetiek en waarom de principes van design onontbeerlijk zijn voor elke ondernemer. Arnoud Schoofs van BUMP - service design agency.

>Verdieping 23
>>14:30-15:15
>>> RBLS/Spaced - Innovation
2 jonge start-ups met een focus op (digitale) innovaties. Beide ondernemingen zijn momenteel actief in Zolder, de co-working space van BAAS in Kavka.

>>15:30-16:15
>>> Vlaanderen Circulair - Duurzaam ondernemen
Vlaanderen Circulair is het resultaat van het samengaan van Plan C, Het Vlaams Materialenprogramma en SuMMa. De Vlaamse Regering heeft hen, in het kader van haar Visie 2050, aangesteld om circulaire economie als transitieprioriteit door te zetten. Zij hosten een sessie rond duurzaam ondernemen.

>Verdieping 24
>Rondetafel gesprekken
>>14:30-15:15
>>>Zolder/Vitamine C - Creative co-working spaces
ZOLDER is de co-working space van BAAS in Kavka. Vitamine C voerde vorig jaar een onderzoek naar Creative Spaces. De uitgelezen partners dus om een rondetafel gesprek te hosten over creative co-working spaces.

>>15:30-16:15
>>> Formaat/Haven/Ambrassade
Jeugdwerk & ondernemen

BAAS is een deelwerking van Kavka vzw met steun van Stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid en de Europese Unie. BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken.


Dit evenement vindt plaats binnen het kader van TAKEOFFANTWERP_ Alliance, een samenwerking tussen Stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool - KdG, UAntwerpen, Kavka, SINC & Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Met de steun van EFRO en VLAIO.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Boerentoren

Schoenmarkt 35

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen