BACH in de Utrechtse DOM

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Domkerk

1 Achter de Dom

3512 JN Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

  • Wanneer: Vrijdagavond 15 september 2017
  • Hoe laat deuren open: 19:30 uur
  • Hoe laat aanvang voorprogramma: 19:30 uur
  • Hoe laat aanvang concert: 20:15 uur
  • Kinderen/65+/CJP/etc: Geen koritngen dan behalve lopende kortingsacties
  • Hoe laat afgelopen: Uiterlijk 22:15 uur
  • Is er een pauze: Er is een pauze met hapje en drankje bij de ticketprijs inbegrepen
  • Parkeren: http://www.parkeren-utrecht.nl/parkeergarages

Op vrijdagavond 15 september 2017 verzorgen Peter & Jaap Eilander een dubbelconcert met orgel én vleugel in de Utrechtse Domkerk. Recent hebben vader Peter Eilander en zoon Jaap Eilander los van elkaar een album uitgebracht met muziekstukken van Johan Sebastian Bach en muziekstukken geïnspireerd op deze grootste componist aller tijden. Vader Peter op het grote Walcker-orgel in de Dom van Riga en zoon Jaap op een grote Steinway-concertvleugel.

Er worden meer concerten gegeven op deze mooie locatie maar zelden staat de componist Bach zo centraal op één avond met twee klavierinstrumenten als tijdens deze vrijdagavond in september. In deze gotische kathedraal staat een van de mooiste orgels van Nederland én de grootste Bösendorfer concertvleugel. Beiden zullen deze avond in volle glorie te beluisteren zijn.

Dineren in stijl voorafgaand aan het concert? Op een sfeervolle locatie op loopafstand van de Domkerk wordt een heus BachDiner aangeboden. Er wordt door Bach-kenner Herman Zondag achtergrond informatie verzorgt over Bach en het programma van Bach in de Dom. Het diner zal vanaf 18:00 uur aanvangen. Zie voor meer informatie de tickets.

Het concert wordt vanaf 19:30 uur ingeleid middels een voorprogramma door Maurits Willemsen en Bert Roest, studenten van het Utrechts Conservatorium. Uiteraard spelen zij ook muziek van Bach maar dan wel op trombone en kistorgel. Tijdens het avondconcert is er een pauze waarin er gelegenheid is om elkaar te ontmoeten en een bezoek te brengen aan de cd stands. Opbrengst van het concert is ten behoeve van Woord & Daad; verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede.

Datum en tijd

Locatie

Domkerk

1 Achter de Dom

3512 JN Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen