Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadsgehoorzaal Leiden

60 Breestraat

2311 CS Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ga mee backstage in het brein met Quinty en Sam!

Kom naar Leiden tijdens het Weekend van de Wetenschap en neem een kijkje in de creatieve hersenen van jonge talenten!

Op zondagmiddag 7 oktober staat wetenschappelijk onderzoek naar het jongerenbrein in de schijnwerpers. Door middel van pop-upcolleges van wetenschappers en interviews met vrolijke YouTuber Quinty Misiedjan (Quinsding) en jonge ondernemer Sam van Tol (oprichter Correctbook), duiken we in het hoofd van adolescenten en gaan we backstage in het brein. Geschikt voor iedereen van tien jaar en ouder!

Als afsluiting vindt de lancering plaats van de vernieuwde website kijkinjebrein.nl, de nieuwe uitgave van ‘Het puberende brein’ van Eveline Crone en een gloednieuw lespakket over puberhersenen en hersenonderzoek dat is ontwikkeld voor het onderwijs.

Het onderwijspakket wordt feestelijk aangeboden aan Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, en Anko van Hoepen, vice-voorzitter van de PO-raad.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15.00 – 15.30 uur inloop

  • 15.30 – 17.00 uur interviews en lancering

  • 17.00 uur einde

Bestel snel je gratis kaarten om backstage te gaan in het adolescentenbrein, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!Voorafgaand aan dit feestelijke evenement organiseert het Brain and Development Research Center samen met NeuroLabNL een bijeenkomst voor wetenschappers, onderwijs- en andere praktijkpartners om samenwerking en kennisbenutting te bevorderen. Meepraten? Meld je aan via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadsgehoorzaal Leiden

60 Breestraat

2311 CS Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen