Bedrijfsbezoek APT Tiel

Venster Acties

Bedrijfsbezoek APT Tiel

De leden van VNO-NCW Rivierenland bezoeken APT (Asfalt Productie Tiel)

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Asfalt Productie Tiel (Apt) B.v. 26 Zuiderhavenweg 4004 JJ Tiel Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Programma:

08:15 inloop met koffie/thee

08:30 welkom door VNO-NCW Rivierenland en benoeming van J. Th. van der Meer van Vandermeer communicatie als nieuw bestuurslid

08:45 presentatie en rondleiding door het bedrijf

10:30 einde

In Nederland ligt er ongeveer 135.000 km wegen, waaronder ruim 5.000 km snelweg en bijna 8.000 km provinciale wegen. De aanleg en renovatie van al die wegen is goed voor zo’n 7,5 tot 8 miljoen ton asfalt per jaar. Je hebt vast en zeker over dit asfalt gereden.

Wij nodigen je van harte uit om de 36ste en tevens modernste asfaltcentrale van Nederland van heel dichtbij te bekijken. APT (Asfalt Productie Tiel) is een centrale die volledig circulair asfalt kan draaien met minder gasgebruik en toch twee keer efficiënter.

Bij APT rijden er per uur 15 vrachtwagens naar allerlei wegwerken door het hele land. En asfalt is maatwerk of het nou zoab, dubbellaags zoab of asfalt met een ander kleurtje is. Er kunnen 200 verschillende mengsels gemaakt worden. Het is net koken. Je gebruikt dezelfde basis, maar het resultaat is vaak net een beetje anders. In maart van dit jaar is de centrale persoonlijk geopend door topvrouw Michèle Blom van Rijkswaterstaat. Het is meer dan 15 jaar geleden dat er een nieuwe asfaltcentrale werd opgeleverd. APT ligt een beetje achteraf, aan de Zuiderhavenweg op het  bedrijventerrein in Tiel. Hier is aan ruimte geen gebrek. De 42 meter hoge fabricagetoren is omringd door grote bergen zand, grind, oud asfalt en steenslag.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de duurzaamste asfaltinstallatie van Nederland? Meld je dan snel aan!

Het bestuur VNO-NCW Rivierenland stelt voor als nieuw bestuurslid

De heer J. Th. (John) van der Meer, DGA Vandermeer communicatie. 

Conform de statuten kunnen, mits door tien leden van de regio, tot 2 september aanstaande tegenkandidaten worden aangedragen. Zonder tegenkandidaten wordt John van der Meer tijdens de bijeenkomst van 12 september 2019 in Tiel benoemd als bestuurslid.