Gratis

Bedrijfsbezoek wijngaard Saalhof

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Wijngaard Saalhof

57 Oosteinderweg

1687 AB Wognum

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Bedrijfsbezoek wijngaard Saalhof

Over dit evenement

Op donderdagnamiddag 9 september om 16.00 uur vindt onze eerste fysieke OCW bijeenkomst van het seizoen plaats bij Saalhof Wijngaard & Restaurant in Wognum. We maken daarmee uitgebreid kennis met een klein stukje Frankrijk in deze regio.

Het nuttige wordt gecombineerd met het aangename. Voordat we starten met de rondleiding en wijnproeverij houden wij onze korte jaarvergadering tussen de druivenranken en in de historische kas uit 1902. We staan kort stil bij het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar.

Tijdens de rondleiding proef je de sfeer van de druiventeelt. Rond 1900 veranderde het boerenbedrijf in een fruitkwekerij en werden de druiven een steeds belangrijker bron van inkomsten. Vanaf 1920 bestond de druiventeelt op Saalhof uit het kweken van consumptiedruiven. Voor toen een modern bedrijf met export naar verschillende Europese landen. Via een ingenieus verwarmingssysteem werden de 6000 m2 kassen om beurten verwarmd. Enkele kassen zijn omgebouwd in een unieke en sfeervolle ontvangstruimte.

De rondleiding brengt het proces van wijn maken in beeld. Ook wordt iets verteld over de historie en de verschillende druivensoorten en hun eigenschappen. We nemen een kijkje in de wijnmakerij en sluiten uiteraard de bijeenkomst af met een wijnproeverij. De eindtijd ligt rond 18.00 uur.

Kom je ook? Meld je aan via secretariaat@ocwestfriesland.nl Introducees zijn ook welkom!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Wijngaard Saalhof

57 Oosteinderweg

1687 AB Wognum

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Ondernemers Club Westfriesland

Organisator van Bedrijfsbezoek wijngaard Saalhof

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen