Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Red Caps

7 Bavoortseweg

3833 BM Leusden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dit jaar gaan we al weer met veel plezier voor de zevende keer het Beeball scholentoernooi organiseren bij The Redcaps in Leusden. Dit sport event vind plaats op 16 mei (2de pinksterdag) 2016!

Wij nodigen ieder daar graag weer voor uit om deze leuke sportieve beeballdag niet te missen! Het rookie beeball toernooi is voor leerlingen uit groep 3-4/5-6 van de basisscholen in Leusden (en omgeving). Het idee is dat de school een of meerdere teams met begeleider aanmeldt. 5 tot 7 spelers per team is een mooi aantal, maar ook kleinere teams zijn welkom; we vullen dan aan met Redcaps of een andere school. De teams zijn gemengd. Beeball is een honkbalvariant speciaal voor beginnende kinderen.

Het is een simpele vorm van honkbal, die wordt gespeeld op een klein veld met een team van 4-5 spelers. Deze vorm is zo opgezet dat iedere speler gedurende de hele wedstrijd actief bezig is en dat deze met weinig middelen kan worden gespeeld. Beeball kan zelfs in de zaal worden gespeeld.

Meer info over Beeball: http://www.redcaps.nl/sites/default/files/documentatie/Playbook%20BB%20versie%202010-02-15.pdf en http://www.redcaps.nl/beeballfilms

Er wordt op 2 niveaus gespeeld: Little League voor teams met kinderen tot en met groep 4 en Major League voor kinderen van groep 5 & 6. Tussen de wedstrijden zorgen we zoals altijd voor leuke activiteiten en een gezellige sfeer, zo veel mogelijk in de stijl van een echte honkbalwedstrijd. Voor elk team vragen we een begeleider van school. Deze hoeft niet perse verstand van het spelletje te hebben, indien nodig zijn er altijd Redcaps bereid om te helpen.

De wedstrijden worden gehouden op het terrein van de Redcaps. Wij zorgen voor het materiaal (knuppels, handschoenen). De dag zal bestaan uit een introductie, gezamenlijke warming-up gevolgd door een toernooi. Bij iedere poule zijn twee scheidsrechters/begeleiders aanwezig die de kinderen nog wat korte instructies geven. We verwachten geen technisch perfecte wedstrijden, maar vooral veel spelplezier! Voor kleding raden we een lange broek, voetbalschoenen en natuurlijk een honkbalpetje!

Datum en tijd

Locatie

The Red Caps

7 Bavoortseweg

3833 BM Leusden

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Sportcommissie 't Palet Leusden

Organisator van Beeball toernooi 2016

De sportcommissie organiseert niet zelf sportevenementen, maar verzorgt de aanmelding van leerlingen van 't Palet Leusden bij toernooien en andere sportactiviteiten. 

Meer info op www.paletsport.nl of neem contact op met de sportcommisie via sportcom.palet@hotmail.com

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen