€ 8 – € 12,50

Behn Quartet - Fanny’s Salon

Venster Acties en details

€ 8 – € 12,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Het Behn Kwartet verkent het werk en de innige relatie tussen Fanny Hensel en haar beroemde broer Felix Mendelssohn.

Over dit evenement

Fanny Hensel heeft altijd in de schaduw gestaan van haar beroemde broer Felix Mendelssohn. Haar talent als muzikant en componist was onmiskenbaar, maar waarom kent iedereen de muziek van Mendelssohn en vrijwel niemand die van haar? Het Behn Kwartet verkent het werk en de innige relatie van een begaafde broer en zus, en de scheidslijn tussen het saloncircuit en wereldfaam.

In ‘Fanny’s Salon’ worden twee stukken van Fanny en Felix tegenover elkaar gezet. Fanny's strijkkwartet zit vol jeugdige energie en hoogmoed; Felix' kwartet is daarentegen aangrijpend en zo donker als we hem nog nooit gehoord hebben. Felix schreef zijn zesde strijkkwartet dan ook als requiem voor zijn zus, die op 41-jarige leeftijd plotseling stierf. Tijdens Fanny’s Salon worden de twee stukken toegelicht door fragmenten uit de brieven die Fanny schreef aan haar broer over haar opkomst en haar onzekerheid als vrouwelijke muzikant, voorgedragen door actrice Lonneke Dapiran. Hoe schikte Fanny zich naar haar rol als huisvrouw? En in hoeverre speelde Felix een rol in de carrière van zijn zus?

Het Behn Kwartet wordt gevormd door musici uit Engeland, Nederland en Portugal. Zij wonnen de Eerste Prijs ‘Prix Charles Hennen’ tijdens het Orlando Concours 2017 en ontvingen het Kersjes Strijkkwartet Stipendium in 2019, uitgereikt in het Concertgebouw Amsterdam. Het kwartet is vernoemd naar Aphra Behn, de 17de-eeuwse toneelschrijfster, politiek activiste en filantroop.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk / Stadsherstel

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stadsherstel Amsterdam

Organisator van Behn Quartet - Fanny’s Salon

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen