€ 1.491,49

Beroepsopleiding Paralegals 2018 - Legal Business English

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tauro Building

Teleportboulevard

1043 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Veel paralegals en legal assistants hebben behoefte aan in de praktijk toepasbare kennis op het gebied van de Engelse taal. Tot nu toe is het aanbod van praktische cursussen in de markt beperkt. Om die reden heeft de Stichting Beroepsopleiding Paralegals dé basisopleiding voor de corporate paralegal ontwikkeld, waarin het werk in de praktijk aan bod komt in verschillende modules.

Legal Business English

Of het nu gaat om het schrijven of beantwoorden van een Engelstalig e-mailbericht, het telefonisch maken, verplaatsen of afzeggen van afspraken, het begroeten of rondleiden van bezoekers, steeds vaker zal men zich van het Engels moeten bedienen. De module Legal Business English biedt een groot aantal “hands-on” aanknopingspunten om in professionele situaties Engels te gebruiken. In de vier bijeenkomsten van deze module zal weinig “theorie” worden behandeld en zullen praktijksituaties uit de werkelijkheid centraal staan. Deze module geeft deelnemers een groter zelfvertrouwen in Engelstalige (mondelinge én schriftelijke) communicatie en zorgt ervoor dat deelnemers een stuk efficiënter met hun tijd om zullen gaan.

Globale inhoud:

Wij gaan uit van de professionele bezigheden van de deelnemers. Onderwerpen die tijdens deze module aan de orde komen, zijn o.a.

  • Uitbreiding van “paralegal en juridisch” vocabulaire
  • Engels in sociale omstandigheden / het verwelkomen/begroeten en rondleiden van bezoekers
  • Schrijfvaardigheid op het gebied van het schrijven van e-mailberichten
  • Zakelijke correspondentie in het Engels
  • Korte opfrissing van grammatica
  • Telefoneren in het Engels
  • Standaarduitdrukkingen

Daarnaast, een andere taal is ook een andere cultuur. Wat zijn de verschillen tussen formeel en informeel taalgebruik? Hoe klink ik ‘beleefder’ in het Engels? Hoe belangrijk is Tact & Diplomacy? De module Legal Business English geeft antwoord op deze vragen.

Aanpak:

De “Branch Out Aanpak”, waarbij tijdens de module uitsluitend Engels de doeltaal wordt gesproken Deze aanpak is gebaseerd op de actieve participatie van de deelnemers. De doelmatigheid, de stijl en de strategieën van de deelnemers zullen nauwgezet door onze trainers geanalyseerd worden.

Ontwikkelde competenties:

In de module Legal Business English staat de ontwikkeling van vaardigheden centraal. Aan het eind van deze module zal je met meer zelfvertrouwen jouw werkzaamheden uitvoeren, sneller van Nederlands naar Engels kunnen switchen, minder tijd kwijt zijn aan het schrijven van formele en informele e-mailberichten en je in het algemeen meer op je gemak voelen in situaties waar het schrijven en spreken van Engels noodzakelijk is.

Duur en data:

Legal Business English beslaat 4 middagen (van 13.00-16.30 uur) en wordt verzorgd op 26 september, 3, 10 en 17 oktober.

Voorbereidende werkzaamheden:

Om ervoor te zorgen dat het taalvaardigheidsniveau van de deelnemers binnen één groep niet al te veel uiteen-loopt, word je verzocht om bij opgave voor deze module via www.branch-out.eu/test een test te maken. Deze test laat zien welk niveau Engels je hebt. Legadex vormt groepen van deelnemers met een gelijkwaardig kennisniveau van het Engels.

De kosten voor deelname aan deze module bedragen:€ 1.190,- (exclusief btw) per deelnemer. Deze module beslaat 4 middagen.

Data:

Start in oktober 2018. Exacte data worden later bekend gemaakt.

Overige informatie

De gehele cursus wordt aangeboden in het Engels. Alle modules worden begeleid door professionele docenten met relevante ervaring. Bij iedere module wordt een werkboek geleverd. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Anouk van Breda via avanbreda@legadex.com.

*De modules van de beroepsopleiding vinden doorgang mits het minimaal aantal deelnemers is behaald.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tauro Building

Teleportboulevard

1043 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen