€ 1.512,50

Beroepsopleiding Paralegals - Projectmanagement

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tauro Building

Teleportboulevard

110

1043 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Veel paralegals en legal assistants hebben behoefte aan in de praktijk toepasbare kennis op het gebied van Projectmanagement. Tot nu toe is het aanbod van praktische cursussen in de markt beperkt. Om die reden heeft de Stichting Beroepsopleiding Paralegals dé basisopleiding voor de corporate paralegal ontwikkeld, waarin het werk in de praktijk aan bod komt in verschillende modules.

Projectmanagement

Tijdens deze cursus leer je de basis van Projectmanagement en een aantal methodes en toepassingen.

Werk jij overwegend aan projecten, of wil je meer projectmatig gaan werken (in plaats van routinematig)? En wil jij kennis en vaardigheden verkrijgen om veel voorkomende fouten bij projecten te beheersen, volg dan deze module. Door het volgen van deze module krijg je inzicht in de verschillende manieren waarop een project of proces kan worden opgezet en uitgevoerd. Verder wordt er aan de hand van de theorie gewerkt met praktische opdrachten gericht op Legal Design.

Inhoud module:

Beschrijving

Iedere Legal assistant of Paralegal krijgt bij zijn werkzaamheden te maken met projecten. Dat kunnen grote projecten zijn (overnames en fusies in een internationale omgeving) of kleine projecten (het aanpassen van de inkoopvoorwaarden in verband met gewijzigde wet- en regelgeving). Bij deze projecten gaat er wel eens iets mis. Kennis van de theorie over verschillende projectmanagement-modellen helpt jou om veel voorkomende fouten bij projecten te herkennen en te voorkomen. Bovendien kan je de theorie ook gelijk in de praktijk brengen door met de medecursisten te werken aan praktische opdrachten. Voor de praktische opdrachten wordt gebruik gemaakt van de uitgangspunten van Legal Design. Legal Design gaat kort gezegd over het toegankelijker maken van juridische bronnen voor de gebruiker.

Leerdoelen

Na het doorlopen van deze module kent de cursist de basisprincipes van drie projectmanagement- modellen. Kan de cursist de meest gemaakte fouten bij projecten herkennen. Heeft de cursist ondervonden welke wijze van projectmanagement het beste bij zijn/haar organisatie past. Weet de cursist wat Legal Design is. En kan de cursist een eenvoudig Legal Design-project uitvoeren op basis van de geleerde projectmanagementmodellen.


De cursus start in januari en beslaat 5 ochtenden. De module wordt gegeven door een professionele docent.

In vijf bijeenkomsten (ochtenden) reiken we praktische handvatten aan.

Data:

Deze cursus wordt gegeven op vijf ochtenden.
Onder voorbehoud:
  • 4 januari 2018
  • 11 januari 2018
  • 18 januari 2018
  • 25 januari 2018
  • 1 februari 2018

Kosten

De kosten van deze module bedragen € 1.250,- (Exclusief BTW) inclusief cursusmateriaal en catering.

Docent

Joort Visser is naast docent Privaatrecht aan de Hogeschool van Amsterdam ook coördinator van de vakken Recht in Bedrijf, Juridische Kwaliteitszorg en Handelsrecht en stage-/afstudeerbegeleider. Na zijn masters aan de Universiteit van Maastricht en Amsterdam heeft Joort gewerkt als kandidaat-notaris en heeft hij verschillende opdrachten uitgevoerd bij detacheringsprojecten voor USG People. Een grote kracht van Joort is dat hij mensen kan motiveren en enthousiasmeren. Door zijn kennis van de ontwikkelingen in het juridische werkveld, en zijn pragmatische werkinstelling, kan hij juridische professionals optimaal begeleiden bij het behalen van hun doelen.

Overige informatie

De gehele cursus wordt aangeboden in het Nederlands. Alle modules worden begeleid door professionele docenten met relevante ervaring. Bij iedere module wordt een werkboek geleverd. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Anouk van Breda via avanbreda@legadex.com.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tauro Building

Teleportboulevard

110

1043 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen