Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Bescherming in geval van faillissement

FV Academy

Dinsdag 13 december 2016 van 09:30 tot 17:30 (CET)

Bescherming in geval van faillissement

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Tilburg 13-12-2016 a € 475,00
Cursuskosten ad € 475,- exclusief BTW per cursist worden voor aanvang gefactureerd. Wij kunnen u alleen een plaats garanderen wanneer de factuur tijdig wordt voldaan.
Beëindigd Gratis  
Tilburg 13-12-2016 incl. 20% RB korting
Cursuskosten ad € 380,- exclusief 21% BTW per cursist worden voor aanvang gefactureerd. Wij kunnen u alleen een plaats garanderen wanneer de factuur tijdig wordt voldaan.
Beëindigd Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel Bescherming in geval van faillissement

Evenementgegevens

Omschrijving

Ondernemers zijn vaak zo emotioneel betrokken bij hun bedrijf dat opportunisme hun drijfveer wordt in slechte (bedrijfs)economische tijden. Zorgt de ondernemer wel goed voor zichzelf? Wat gebeurt er op het moment dat het optimisme omslaat naar paniek en de ondernemer zich realiseert dat zijn opgebouwde vermogen is verdampt in de werkmaatschappij? De BV-structuur blijkt vanuit onze expertise als beroepscurator in de meeste gevallen onvoldoende bescherming te bieden. Hier ligt een zorgplicht voor de accountancy. Hoe bescherm je de ondernemer tegen de gevolgen van een faillissement?

Cursusdoelen:

Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het insolventierecht. U leert de rol van de curator kennen en wat dat betekent in de praktijk. Daarnaast bent u in staat om te beoordelen in welke mate de onderneming bestendig is in geval van faillissement van één van de werkmaatschappijen.

Na afloop kunt u vaststellen welke juridische gaten in de structuur, overeenkomsten en rechtshandelingen de curator zal aangrijpen om zich te verhalen op de holding en bestuurder.

Met het volgen van deze cursus weet u wanneer er actie moet worden ondernomen. Daarnaast krijgt u handvatten om uw cliënten te adviseren over de te nemen beschermingsmaatregelen én het benutten van unieke kansen.

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit vier delen:

  1. Theorie: Wat zegt de wet?
  2. De praktijk: Wat doet de curator en wat kan de ondernemer cq de groep doen?
  3. Hoe bescherm je de ondernemer: Het initiëren van beschermingsmaatregelen?
  4. Casus: Transportbedrijf

Als cursusmateriaal en naslagwerk verkrijgt u een syllabus met alle sheets (op papier en digitaal) en een uitgewerkte casus.

Docenten:

J.A.G. (Jeroen) Schellekens

Jeroen is MBA-er en een bedrijfskundig en bouwtechnisch ingenieur. Hij heeft 9 jaren als DGA een familie bedrijf geleid dat aluminium gevelelementen voor de professionele bouw produceerde. Door de terugval in de bouw heeft Jeroen zijn werkmaatschappij met behulp van een faillissement op goede wijze kunnen beëindigen doordat preventief de juiste juridische maatregelen genomen waren.

Jeroen heeft het, vanuit zijn ervaring, tot zijn persoonlijke missie gemaakt om ondernemers te behoeden voor de verstrekkende financiële gevolgen van een faillissement. Hij verzorgt veel lezingen en seminars, waarbij hij in begrijpbare taal wijst op de noodzaak van het tijdig nemen van juridische maatregelen.

B.W.H. (Boris) Pepping

Boris is privaatrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht (Mr.) en beëdigd advocaat.  Naast zijn bloeiende procespraktijk adviseert hij veel ondernemingen op contractueel en vennootschapsrechtelijk gebied, in het bijzonder waar het gaat om financieringen en zekerheden. Boris treedt vaak op als curator in faillissementen. In 2008 rondde hij de specialisatieopleiding insolventierecht af en werd hij lid van Insolad, Vereniging van Insolventierechtadvocaten. Zijn rechtsgebieden:

  • insolventierecht (lid Insolad);
  • vennootschapsrecht;
  • ondernemingsrecht;
  • beslag & executie;
  • algemene voorwaarden.

Geaccrediteerd door:

 Cedeo

voor de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants: 

NBA     7PE

en de Register Belasting Adviseurs 

  RB  

(7 PE punten RB algemeen)

Cursuskosten:

De cursus wordt u aangeboden inclusief lunch en accommodatiekosten.

Cursuskosten :  € 475,-  exclusief BTW* per cursist inclusief lunch en accommodatie
Indien u lid bent van de Register Belastingadviseurs ontvangt u 20% korting. Vul bij de inschrijving uw lidmaatschapsnummer in. 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

Op deze cursus zijn de ALGEMENE CURSUSVOORWAARDEN van de FV Academy van toepassing (http://www.fvacademy.nl/images/Algemene_cursusvoorwaarden_2014-03.01.pdf)

Heb je vragen over Bescherming in geval van faillissement? Neem contact op met FV Academy

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


VDT Advocaten & Mediators
23G Kapitein Hatterasstraat
5015 BB Tilburg
Nederland

Dinsdag 13 december 2016 van 09:30 tot 17:30 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen
Bescherming in geval van faillissement
Evenementen in Tilburg Cursus

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.