Gratis

Beter gewapend tegen cyberdreigingen binnen de zorg

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Media Plaza

Jaarbeurs

Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

“Vlaams Ziekenhuis gehackt”, kopte Knack Magazine, een vooraanstaand tijdschrift in België enkele maanden geleden. De aanleiding was een test, waarbij speciaal ingehuurde computerhackers zich binnen een uur de toegang tot de systemen verschaften. Het hackteam sloeg inderdaad volledig zijn slag... en verwierf de rechten om zich meester te maken van het hele netwerk. Daardoor konden de hackers in principe het ziekenhuis helemaal platleggen. Indien je baas bent over het netwerk, gaat er uiteraard een wereld voor je open. Je kan computers overnemen, e-mails sturen, facturen beheren, medische apparatuur besturen en ga zo maar door.

Zo slaagde het team erin om een computer in de centrale hal te hacken en een lijst van gebruikersnamen te pakken te krijgen. Via LinkedIn en Facebook probeerden ze zoveel mogelijk informatie over deze gebruiker te bemachtigen... om vervolgens de helpdesk te bellen en zich voor te doen als deze gebruiker, waarna een nieuw wachtwoord verkregen werd.

Door de voortschrijdende automatisering en digitalisering van het ziekenhuiswerk, nemen de dreigingen van hackers alsmaar toe. Denk hierbij aan dreigingen als zero day’s en targetted attacks. Alle ziekenhuizen zullen zich beter moet wapenen tegen computercriminelen; hackers vinden immers steeds weer nieuwe manieren om toegang te krijgen tot bedrijfssystemen. Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie goed is voorbereid op de risico’s van het huidige dreigingslandschap?

Wij nodigen u graag uit op donderdag 9 november 2017 voor een informele, maar strategische kennisdelingssessie van Trend Micro over onder andere zero day’s en targetted attacks specifiek voor ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland.

Datum: donderdag 9 november 2017
Tijd: 12:00 tot 15:30 uur, inclusief lunch
Locatie: Media Plaza, Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL, Utrecht
(https://www.jaarbeurs.nl/Plattegrond)

Voor wie?
● Chief Information Security Officer
● ICT Manager
● Information Security Manager
● Risk manager
● Security architect
● Compliance officer

Waarom deelnemen?
● U krijgt inzicht in het steeds veranderende dreigingslandschap;
● U krijgt concrete handvatten én oplossingen, aan de hand van uw eigen specifieke security-uitdagingen, voor het inrichten van een adequate threat response-strategie die uw organisatie voorbereidt op de toekomst;
● U krijgt inzicht in het optimaal beschermen van uw organisatie tegen zowel bekende als onbekende dreigingen. Bijvoorbeeld dankzij een combinatie van threat intelligence en cross-generatie threat defense-technieken.

Programma:
12:00 - 13:00 Ontvangst en lunch
13:00 - 15:30 Kennissessie
15.30 - 16.30 Borrel & Bites

Antwoord op uw security-uitdagingen:
Is er een security-topic dat u tijdens deze sessie zou willen terugzien? Stuur mij dan uw onderwerp of uitdaging toe. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw security-uitdagingen aan bod komen.

Deelnemen?
Wilt u deelnemen aan deze gratis kennisdelingssessie, meld u dan aan.

Wij bevestigen uw definitieve inschrijving vervolgens per omgaande. De groepsgrootte betreft maximaal 20 deelnemers, om de interactie zo groot mogelijk te houden. Wij hanteren een first-come, first-served principe voor deze sessie.

Graag tot ziens op donderdag 9 november in Utrecht!

Met vriendelijke groet,
Trend Micro

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Media Plaza

Jaarbeurs

Jaarbeursplein

3521 AL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen