Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Fotoacademie l Fotogram l Fotoschool

Sarphatistraat 35

1018 EV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

microbeurs over kleurmanagement

Soms heb je een prachtige foto gemaakt die je graag ook ziet schitteren als een mooi verzorgde print. Maar om dat voor elkaar te krijgen heb je kennis nodig van Kleurbeheer.

Op deze beurs zijn verschillende leveranciers van de apparatuur die je nodig hebt om jouw kleurbeheer onder controle te krijgen.

Op deze dag worden er ook lezingen gegeven over dit onderwerp: het gaat niet vanzelf.

Ook kun je al je vragen rond dit thema stellen aan Eduard de Kam.


Het begint allemaal bij het maken van de opname. Verder is het belangrijk dat bij de reis van het beeld via oog, camera en beeldscherm naar een printer alle software gecontroleerd wordt ingesteld.

Dat klinkt allemaal heel complex. Voor de makers van het kleurbeheersysteem, de meetapparatuur en de software, is het dat ook. Maar voor de fotograaf is de software inmiddels redelijk eenvoudig in te stellen.

Uiteindelijk kun je vertrouwen op de weergave op je beeldscherm. Wat je op je scherm ziet wordt dan zo accuraat mogelijk naar een afdruk vertaald, zowel wanneer je deze zelf maakt als wanneer je dat uitbesteedt. Kleurbeheer is namelijk een systeem om te communiceren over de kleuren van je foto. Dit geldt zowel voor de communicatie tussen je eigen apparatuur als ook voor de communicatie van jouw computer naar de apparatuur van anderen.

Heb je je opgegeven voor deze dag, dan heb je recht op 10% korting op de Print Workshop van Eduard de Kam. Datum: 10 Nov. van 10-16 uur. Locatie Sarphatistraat 35.

Lezingen:

11.00 Eduard de Kam

12.30 word nog bekend gemaakt

14.30 Margaretha Svensson

15.30 Vragenuurtje Eduard de Kam


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Fotoacademie l Fotogram l Fotoschool

Sarphatistraat 35

1018 EV Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen