between light: performance

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Oude Kerk

23 Oudekerksplein

1012 GX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Beleef het blauwe uur met de licht-muziekinstallatie Between Light, een samenwerking tussen Children of the Light en Jacob Lekkerkerker

Over dit evenement

De Oude Kerk presenteert Between Light: een bewegend lichtwerk van het kunstenaarsduo Children of the Light begeleidt door een organisch groeiende compositie van organist en componist Jacob Lekkerkerker. Elke avond hoor je tijdens het blauwe uur, het pas gerestaureerde Vater Müller Orgel doorheen de hele monumentale kerkruimte, terwijl in de as van de kerk het 25 meter lange lichtwerk in beweging komt. Een unieke en magistrale ervaring die je niet mag missen.

Children of the Light

Children of the Light werden bekend in de club scene met hun bewegende, hypnotiserende lichtinstallaties. In de Oude Kerk maakten ze speciaal voor de maand mei en juni een ruimtelijke installatie die samenkomt met het overweldigende geluid van het orgel. De opgehangen lijn, natuurlijk gebogen door de zwaartekracht, lijkt te zweven. De 24-minuten-sequentie is een uitgebalanceerde choreografie van zwaartekracht, tijd en ruimte.

Jacob Lekkerkerker

Organist en componist Jacob Lekkerkerker (1975) componeerde bij het lichtkunstwerk van Children of the Light een soundscape. De compositie ontvouwt zich in de tijd, gedurende een periode van veertig dagen. Dagelijks, op het moment dat de zon onder gaat, speelt Lekkerkerker een live soundscape op het Vater-Müllerorgel, aangevuld met in de kerk geplaatste luidsprekers die het windgeruis van de orgelklank versterken. Als luisteraar bepaal je al luisterend je eigen perspectief op klank in de ruimte van de Oude Kerk. De soundscape wordt elke avond gespeeld en opgenomen. De veertig klanklagen die gaandeweg ontstaan vormen de basis van de uiteindelijke compositie.

De licht-muziekinstallatie is dagelijks te zien tijdens het blauwe uur, de exacte tijden en data vind je hier:

13-17 mei: 21:36

18-22 mei: 21:38

23-27 mei: 21:40

28 mei -1 juni: 21:42

2-6 juni: 21:43

7-11 juni: 21:44

12-16 juni: 21:45

17-21 juni: 21:46

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Oude Kerk

23 Oudekerksplein

1012 GX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen