Bewust Bewegen 55+

Venster Acties

Meerdere data

Bewust Bewegen 55+

Bewust Bewegen 55+

Door Stichting !Triggr - Volksuniversiteit Ter Aar

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 1 sep. 2020 09:00 - ma. 3 jul. 2023 09:45 CEST

Locatie

stichting !Triggr Middelweg 5 2461 CB Ter Aar Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

Bewust Bewegen voor 55+

Mensen stellen steeds meer eisen aan hun leven. Welzijn wordt als belangrijk ervaren. Gezond oud worden en gezond blijven krijgen steeds meer aandacht. Hoewel de gezondheid van veel ouderen goed is, hebben velen ook te maken met lichamelijke klachten en/of ervaren zij fysieke beperkingen bij het bewegen en sporten. Dit vraagt om specifieke competenties van de begeleiders van sportieve beweegactiviteiten. Met verantwoord bewegen blijven mensen langer geestelijk en fysiek in conditie. Bewegen bevordert het algemeen welzijn en betrokkenen ervaren hun leven daardoor als waardevoller.

Ouderen worden uitgenodigd om veelzijdig te bewegen en bewegingservaringen op te doen. Dat er naast bewegen ook sociale contacten worden gelegd èn behouden, is een belangrijk onderdeel van het Bewust Bewegen voor 55+.

Bewust Bewegen voor 55+ is gericht op het zo lang mogelijk in zowel lichamelijk, geestelijk en sociaal opzicht optimaal functioneren van de oudere mens. Daarom zijn de activiteiten uitnodigend, stimulerend en vooral niet verplichtend. De behoefte en de mogelijkheden van de deelnemers is een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast wordt gewerkt aan sociale contacten, vreugde, motivatie, vrijheid, ontspanning en actieve betrokkenheid. Daardoor is Bewust Bewegen voor 55+ betekenisvol voor de deelnemers, maar tevens voor de docenten en organisatoren. Bewust Bewegen voor 55+ richt zich op preventie en (re-)activering en is GEEN therapie.

Een leuke bijkomstigheid is misschien dat een aantal zorgverzekeraars (deels) kosten vergoeden.

Indien U ouder bent en U meer wilt bewegen, maar niet weet of dat mogelijk is, lees dan verder.

Indien u zelfstandig bent, eventueel af en toe gebruik maakt van een beetje hulp, maar OOK als u nog een flink stuk wandelt of fietst, maar niet (meer) actief aan sport deelneemt, kunt u zich aansluiten bij het Bewust Bewegen voor 55+. Het is niet noodzakelijk om eerder iets aan sport gedaan te hebben.

Er wordt bij deze gymnastiek geen gebruik gemaakt van toestellen of apparaten, maar wel van speciaal voor dit doel ontworpen materialen, zoals zachte ballen, hoepels e.d. Geen grondgymnastiek, wel bewegen op muziek. Tevens zijn deze lessen toegankelijk voor mensen met chronisch lichamelijke beperkingen.

In een deel van de les en zo nodig, wordt er gebruik gemaakt van een stoel. Indien gewenst, kunnen alle oefeningen zittend op een stoel meegedaan worden.

Bij het regelmatig beoefenen van deze bewegingsvorm is het vrijwel zeker dat u zich fitter zult voelen en langer gezond blijft; u krijgt meer contact met uw omgeving en u hebt een vaste activiteit op uw weekagenda.

Nieuwsgierig? Kom gerust langs. U kunt vrijblijvend een paar keer meedoen en u zult zien dat u het bijna niet meer kan missen.

De kosten zijn euro 100,- voor 36 lessen. U kunt bij Phemia direct betalen.

Voor informatie of opgeven voor de lessen kunt u contact opnemen met de docente: Phemia de Boer , 06-57332624 of info@phemia.nl.

Over de organisator

stichting !Triggr - cultureel centrum - Volksuniversiteit Ter Aar

Stichting !Triggr organiseert cursussen, workshops en evenementen vanuit haar pand aan de Middelweg 5 in Ter Aar.

Je kunt de volgende cursussen volgen:

Hatha yoga

Yin yoga

Vinyasa yoga

Stoelyoga

Restorative yoga

Buitenyoga

Tai Chi

Jeugdyoga

Teken- en schilderlessen jeugd

Teken- en schilderlessen volwassenen

Pianoles

Gitaarles

Drumles

Chinese les

Nederlandse les voor mensen uit Polen

Judo

Jiu jitsu

Je kunt je aansluiten bij verschillende groepen:

Groene Hart Wandelgroep

De Wandel-Laars

Groene Hart Fietsgroep

Groene Hart Leesclub

Haakcafé

!Spinnrs

De volgende workshops kun je volgen:

Oma - kleinkind schiilderworkshop

Dikke Dames Schilderworkshop

Evenementen

Fortnite - toernooi - jeugd

FIFA toernooi

!Triggr Kunstweken

Ruimteverhuur

Flexplek

Vergaderruimte

Lesruimte