Bezoek aan VDR Bouwgroep

Venster Acties

Bezoek aan VDR Bouwgroep

Een bedrijfsbezoek aan VDR Bouwgroep in Deventer

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

VDR Bouwgroep BV Dortmundstraat 30 7418 BH Deventer Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Programma

15.00 uur Inloop en ontvangst

15.30 uur Welkom door Rijn Platteel, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek

15.45 uur Introductie door Luc Baltus, algemeen directeur VDR Bouwgroep

16.00 uur Rondleiding Nexteria

17.00 uur Afsluiting met hapje en drankje

Uitnodiging

Al meer dan 100 jaar bouwt VDR Bouwgroep nieuwe en revitaliseert bestaande gebouwen voor onder andere de Wehkamp (Zwolle), Wila (Lochem) en Wasco (Apeldoorn). “VDR” staat voor “Van de Raadt”, naar de man die het bedrijf groot maakte. Pionier, visionair en ondernemer in hart en nieren: dat is hoe grondlegger Piet van de Raadt omschreven kan worden. In 1983 schonk hij zijn bedrijf middels een stichting aan zijn medewerkers. Tot op de dag van vandaag worden de aandelen beheert door VDR’s medewerkers.

Op 8 oktober a.s. worden wij welkom geheten door Luc Baltus, algemeen directeur VDR Bouwgroep en hij kan je natuurlijk veel beter vertellen hoe VDR Bouwgroep is ontstaan of belangrijker met welke ontwikkelingen zij nu bezig zijn!

Circulariteit in de praktijk

De wereld verandert en dat gaat steeds sneller. Dit vraagt om nieuwe ideeën op het gebied van circulair bouwen, energieverbruik en materialisering. Er is behoefte aan een slimme bouwbranche en VDR Bouwgroep geeft hier gehoor aan door circulair bouwen al in de praktijk de brengen. Bij VDR Bouwgroep bouwen ze om sneller af te breken: demontage en remontage van gebouwen en hergebruik van materialen.

Bouwen om te demonteren: hoe doen ze dat?

Nog vóór de start van de bouw maken alle betrokkenen afspraken over de demontage van het gebouw. Alle toegepaste materialen worden door de leveranciers teruggenomen aan het einde van de gebruiksduur van dit gebouw. En kunnen opnieuw ingezet worden als bouwproduct of volledig terug gebracht worden in de circulaire keten. Wat over zo’n 25 jaar overblijft, is een schone kavel, met ruimte voor nieuwbouw en materialen die maximaal worden hergebruikt in nieuwe projecten.

Nexteria

Met dit project toont VDR Bouwgroep aan dat circulair bouwen en het duurzaam (energieneutraal) gebruiken van bedrijfsruimte technisch, organisatorisch en financieel mogelijk is. Doelstelling is dat ze technieken, materialen en methoden gebruiken die ook bruikbaar zijn bij gebouwen van 10.000 m2 of meer en die na het verstrijken van de gebruiksduur maximaal herbruikbaar en recyclebaar zijn.

Nieuwsgierig?

Meld je aan voor dit bedrijfsbezoek met bijzondere rondleiding!

Afbeelding van evenement