Gratis

Meerdere data

Bezoek Beleefhuis Nijmegen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Aldenhof 8153

8153 Aldenhof

6537 CR Nijmegen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Dompel je onder in het beleefhuis en ervaar hoe het is om in armoede te leven.

Over dit evenement

Hoe is het om zo arm te zijn dat de koelkast iedere dag leeg is, kapotte apparaten niet meer gerepareerd kunnen worden, versleten kleding niet vervangen kan worden, rekeningen zich opstapelen en uitstapjes en vakanties niet meer mogelijk zijn? De meeste Nederlanders kunnen zich niets voorstellen bij een dergelijk leven. Toch leven duizenden landgenoten wél op deze manier. Het beleefhuis Nijmegen wil mensen de kans geven om te ervaren wat het betekent om te moeten leven in armoede.

Dilemma’s

Gedurende 60 minuten en met maximaal 4 personen worden bezoekers meegenomen in de wereld van armoede. Ze krijgen dilemma’s voorgeschoteld in het beleefhuis die gebaseerd zijn op échte verhalen. Enkele voorbeelden: het geld is op, maar er moet een cadeautje voor een kinderfeestje komen. Of: de koelkast is leeg en het huishoudgeld op. Hoe zet je toch een maaltijd op tafel?

Oplossingen

In het beleefhuis draait het om de oplossingen voor de gegeven dilemma’s. Men gaat als groep in overleg over deze oplossingen en stelt eventueel vragen aan de begeleidende vrijwilliger. Omdat iedereen anders denkt en dus andere antwoorden heeft op de vraagstukken, ontstaan er nieuwe inzichten. Na afloop is er de mogelijkheid om in contact te komen met iemand die zelf armoede en sociale uitsluiting heeft ervaren. Er is dan ruimte voor vragen en reflectie op de beleving.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen