€ 4,50

Bezoek Grote Kerk Naarden

Beschrijving van het evenement
Bezoek Grote Kerk Naarden en ontdek met de audiotour alles over dit prachtige rijksmonument.

Over dit evenement

Stenen getuige van meer dan 500 jaar geschiedenis

Grote Kerk Naarden is baken van Holland. Herkenningspunt tussen land en water, in 1479 gewijd als katholieke kerk. De kerk speelt al meer dan vijf eeuwen een belangrijke rol in het leven van vele Naarders. Ze delen er intieme levensgebeurtenissen als huwelijk, doop en afscheid.

De kerk is een stenen getuige van grote gebeurtenissen: de overgang van Middeleeuwen naar Renaissance, de Reformatie, de Tachtigjarige oorlog en het bloedbad van Naarden, het rampjaar 1672, het Beleg van Naarden.

Deze rijke geschiedenis heeft zijn sporen in het gebouw achtergelaten, van kanonskogels die nu nog in de zuilen te zien zijn tot een beschilderd tongewelf uit 1518 dat uniek is in Nederland.

Audiotour

Een audiotour, via je eigen smartphone, brengt deze sporen tot leven en geeft je inzicht in de gebeurtenissen waar Grote Kerk Naarden getuige van is geweest. De aankoop van een ticket is inclusief de audiotour. Bij binnenkomst krijg je een kaartje waarmee je kunt inloggen op de audiotour. Het enige wat je hoeft mee te nemen is je eigen smartphone, koptelefoon of 'oortjes'.

Bezoek is ook mogelijk zonder gebruik te maken van de audiotour. Volg dan de nummers en lees de info op een papieren route. Je kan ook filmpjes in Nederlandse gebarentaal zien op je smartphone.

Laat jouw getuigenis achter

Het dak van Grote Kerk Naarden wordt gerestaureerd, alle leien van het dak worden vervangen. Bij een bezoek krijg je een lei, waar je je eigen getuigenis kan inkrassen. De lei met jouw naam of tekst krijgt een plek op het dak en zal vanaf daar getuige zijn van komende gebeurtenissen.

Bezoek en coronamaatregelen

Stichting Grote Kerk Naarden heeft een protocol n.a.v. de coronamaatregelen opgesteld. De openingstijden zijn donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets worden verkocht per tijdslot, elk kwartier tussen 13.00 en 16.15 uur worden er maximaal 8 tickets verkocht. Toegang uitsluitend voor bezoekers in bezit van een geldig ticket. Bezoekers die deel uitmaken van hetzelfde huishouden mogen samen de kerk bezoeken, tot andere bezoekers en medewerkers moet 1,5 meter afstand gehouden worden. In de kerk is duidelijke signalering aangebracht om deze 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen aanhouden.

Er vindt extra schoonmaak plaats in alle publieke delen van de kerk. Daarnaast zijn er voorzorgsmaatregelen genomen om het contact tussen medewerkers en bezoekers zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Bij gezondheidsklachten kan toegang door de medewerkers geweigerd worden, het gaat daarbij om:

Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!

Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Samen staan we sterk!

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen