Gratis

Bibliotheekcollege | 25 jaar Erasmusbrug

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op 4 september is het precies 25 jaar geleden dat ‘De Zwaan’ officieel werd geopend door Koningin Beatrix.

Over dit evenement

Op 4 september is het precies 25 jaar geleden dat ‘De Zwaan’ officieel werd geopend door Koningin Beatrix. Met de verschuiving van het haven naar het westelijke gedeelte van Rotterdam, was een nieuwe oeververbinding nodig voor de ontsluiting van o.a. de Kop van Zuid met het centrum. De Erasmusbrug, ontworpen door Ben van Berkel, is een icoon voor de stad. De 284 meter lange tuibrug en 139 meter geknikte stalen pyloon heeft de afgelopen decennia van alles doorstaan. Waar zwiepende brugdelen in het begin nog problemen veroorzaakten, werd de brug veelvuldig gebruikt als decor voor evenementen. Marathons, Wereldhavendagen, Red Bull Airrace, de start van de Tour de France en zelfs een digitaal optreden tijdens het Eurovisie Songfestival; wie aan Rotterdam denkt, denkt aan de Erasmusbrug.

Naast dat Rotterdam in 1996 met de Erasmusbrug een icoon rijker is geworden, heeft de oeververbinding – en bruggen in zijn algemeenheid – een sociaal-maatschappelijke impact. Wat betekent de Erasmusbrug voor de verbinding tussen Noord en Zuid? In hoeverre heeft de brug bijgedragen voor de ontwikkeling van het Rotterdam onder de maas? Prof. Dr. Paul van de Laar, hoofd van de afdeling geschiedenis van de Erasmus School of History Culture and Communication, gaat in op het jubileum van de Erasmusbrug en wat het bouwwerk betekent en heeft betekend voor de stad en haar inwoners.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite

Natuurlijk volgen wij de maatregelen van het kabinet. Klik hier voor informatie over de coronamaatregelen die bij ons gelden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Bibliotheekcollege | 25 jaar Erasmusbrug

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen